Hvilke ringvirkninger har kulturlivet?

Publisert

En kvinne i lys jakke og rosa skjerf som smiler mot kamera. Foto.

- Over hele Norge finnes det lokale kulturarrangement og kultursatsninger. Men hvordan bidrar disse egentlig til destinasjonsutvikling og stedsutvikling? spør administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold. Foto: NHO Reiseliv | Oda Hveem

For andre gang samles kultur-Norge for å sette kunst og kultur på dagsorden i valgkampen – i kulturlivets svar på Arendalsuka. Under debattfestivalen Kulturytring i Drammen inviterer NHO Reiseliv til en diskusjon om kulturdrevet stedsutvikling.

 Over hele Norge finnes det lokale kulturarrangement og kultursatsninger. Men hvordan bidrar disse egentlig til destinasjonsutvikling og stedsutvikling? Kultur er en viktig del av reiselivet, og bidrar til å skape attraktive kommuner med sosiale møteplasser og tilbud til både lokalbefolkning og besøkende. Vi ønsker å se nærmere på hvilke tiltak og satsinger som bidrar til stedsutvikling, og hvilke ringvirkninger og verdi disse har for kommunen, lokalbefolkningen og besøkende, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.  

Inviterer til debatt 

Debatten "Kulturdrevet stedsutvikling – bare tomme ord, eller reell mulighet? arrangeres onsdag 21. juni på Union Scene.  Les mer og meld deg på her

Paneldeltakerne er Kristin Krohn Devold fra NHO Reiseliv, Ole Christian Øen, som er daglig leder i Stiftelsen Akershus festning, Katrin Blomvik Bakken, direktør i Stiftinga Geirangerfjorden Verdsarv, Meghan Beaton, Nasjonal filmkommisjonær og Aase Marthe Johansen Horringmo fra Innovasjon Norge. I tillegg skal Geddy Anniksdal, kunstnerisk leder for Grenland Friteater og Stedssansprogrammet og André Wallan Larsen, direktør for Bodø 2024 delta digitalt.  

 Bodø er Europeisk kulturhovedstad for 2024, og derfor er det veldig interessant å se på hvordan satsningen på kultur og kulturarenaer her har ringvirkninger for byen og tettstedene rundt. Er det bare fine ord og festtaler, eller betyr faktisk den satsningen som gjøres der ute, over hele landet, noe større? Dette skal vi blant annet diskutere i debatten, sier Krohn Devold.  

 Jeg oppfordrer våre medlemmer til å melde seg på dette arrangementet. Det er viktig å holde seg oppdatert på hvilke muligheter kultur gir, både med tanke på å tiltrekke seg enda flere gjester, og hvilken betydning det har for destinasjonen og besøksopplevelsen. Jeg gleder meg til å samles i Drammen på årets store begivenhet for kultur-Norge, avslutter Krohn Devold.  

Stor politisk deltakelse 

Kulturytring arrangeres i Drammen 19. til 21. juni 2023, i samarbeid med Drammen kommune og Viken fylkeskommune. Festivalen ble arrangert for første gang i 2021. 

Arrangementet kalles for kulturlivets Arendalsuke, og her sparkes valgkampen i gang med debatter og seminarer for å sette kulturpolitikk på dagsorden lokalt og nasjonalt.  

Mange politikere har meldt sin ankomst i Drammen disse dagene. Stortingspresident Masud Gharahkhani åpner festivalen, og Kulturminister Anette Trettebergstuen er til stede på åpningsdagen med både taler og debatt. Ella Marie Hætta Isaksen holder åpningsappellen.  

Festivalen har over 100 faglige programposter og 50 kunst- og kulturarrangementer fra 140 arrangører gjennom disse tre dagene.

Les mer om  Kulturdrevet stedsutvikling – bare tomme ord, eller reell mulighet

Meld deg på arrangementet her 
Har du spørsmål? Kontakt oss.
En smilende kvinne med NHO REISELIVs logoen på jakka si. Foto.
Et portrettbilde av en ansatt

Siste nytt

  1. Minstelønnssatser fra 1. april 2024

    Fellesforbundet, Parat og NHO Reiseliv har vedtatt meklingsforslagene. Dette innebærer at de tariffbundne bedriftene nå kan iverksette årets lønnsreguleringer. Logg inn og last ned satser og viktig informasjon her.

  2. 23 års aldersgrense på utested er lovlig

    Det er nå slått fast at et utested kan ha anledning til å operere med aldersgrenser som er høyere enn minstekravene i alkoholloven, som er 18 og 20 år.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: