Prestisjetung europeisk reiselivspris til Børrea Schau-Larsen

Publisert

Børrea Schau-Larsen fikk overrakt prisen av kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv Merete Habberstad i dag i hagen til det ærverdige Solstrand Hotell og Bad.

Børrea Schau-Larsen ved Solstrand Hotel & Bad anno 1896 tildeles Gaspart Bonet Foundation-prisen for sitt fremragende arbeid innen hotellbransjen.

Gaspart Bonet Foundation-prisen deles ut av den Europeiske reiselivsorganisasjonen Hotrec to ganger i året til en personlighet som på en bemerkelsesverdig måte har bidratt i en årrekke til den europeiske reiselivsindustrien.  

– Prisen tildeles Børrea for hennes langsiktige dedikasjon til en bærekraftig og fremtidsrettet hotelldrift med vekt på kompetansebygging i alle ledd. Børrea driver et historisk hotell som har lykkes med å være i forkant av miljøvennlig drift siden midten av 80-tallet, da hotellet begynte å bruke fjorden som varmekilde. Hun er til stor inspirasjon for hele reiselivet, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

 – Det er en glede å dele ut denne prisen til Børrea Schau-Larsen for hennes enestående bidrag til den norske hotellsektoren og for å ha lykkes med å fremme bærekraft i virksomheten. Hennes vilje til å oppdage og anvende nye energieffektive løsninger er til inspirasjon for vår sektor når vi jobber sammen mot grønnere europeisk reiselivsnæring, sier Jens Zimmer Christensen, president i Hotrec.

"Alt handler om mennesker"  

Solstrand har gjennom flere generasjoner utviklet et gjestegrunnlag som rommer både lokalsamfunn, norske og internasjonale gjester, akademia og næringsliv. NHO Reiseliv-direktøren roser Børrea for hennes lederskap, og hennes evne til å ta vare på sine medarbeidere:


– På Solstrand handler det både om gjestenes trivsel og om medarbeidernes velferd og der det å bygge gode gjesteopplevelser og et godt og lærende arbeidsmiljø likestilles. Som Børrea selv sier: "Alt handler om mennesker", fortsetter Krohn Devold.

Reiselivet er en kompetansenæring

– Det som gleder meg aller mest er at reiselivet blir mer og mer anerkjent som en kompetansenæring. Vi har et stort spenn av jobber å tilby som de færreste bransjer har. I går hadde jeg to jobbsøkere her der hun ene sa; "jeg elsker å jobbe med gjestene", og den andre sa "jeg elsker å jobbe med hendene mine og skape". Det er et glitrende eksempel på det mangfoldet vi kan tilby, sier Børrea Schau-Larsen.  

Børrea fikk overrakt prisen av kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv Merete Habberstad i dag i hagen til det ærverdige Solstrand Hotel &  Bad.

 

Om Gaspart Bonet Foundation-prisen

Gaspart Bonet Foundation-prisen deles ut av Hotrec to ganger i året til en personlighet som på en bemerkelsesverdig måte har bidratt i en årrekke til den europeiske reiselivsindustrien.


Miquel Planas, en spansk kunstner og kunstprofessor på skulpturavdelingen ved kunstfakultetet i Barcelona, som ​​har utformet prisen.


Børrea Schau Larsen ble tidlelt hedersprisen under den 83. HOTREC-generalforsamlingen i Lyon i november i fjor. Andre vinnere av prisen 2021 er Guillaume Gomez, Andrej Prebil og Jürgen Mädger.

Les mer om Gaspard Bonet Foundation-prisen

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt

Siste nytt

  1. Matbransjen samlet i Sandefjord

    Landskonferansen for Restaurant- og matfag (LKRM) ble avholdt på Scandic Park Sandefjord 13. - 14. mai. Årets hovedtemaer var effektiv rekruttering, fullføring og livslang læring.

  2. Minstelønnssatser fra 1. april 2024

    Fellesforbundet, Parat og NHO Reiseliv har vedtatt meklingsforslagene. Dette innebærer at de tariffbundne bedriftene nå kan iverksette årets lønnsreguleringer. Logg inn og last ned satser og viktig informasjon her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: