NHO Reiseliv

Innhold

«Teltets dag»: Campingbedrifter inviterer til gratis overnatting i telt

Nyhet, Camping

Publisert

Campingidyll: Sveastranda Camping ved Mjøsa i Redalen, 12 kilometer nord for Gjøvik, er en av campingbedriftene som inviterer til gratis telting kommende lørdag. Foto: Sveastranda Camping

Fra lørdag til søndag kan du telte gratis på campingplasser i flere fylker.

Lørdag 25. juni arrangeres «Teltets dag» i regi av NHO Reiseliv, Nasjonalt Campingnettverk og Norsk Turistutvikling. Det er andre år på rad at norske campingbedrifter inviterer til gratis sommerovernatting i telt.

15 campingplasser i seks fylker har meldt seg som arrangører av «Teltets dag», og tilbyr gratis telting fra 25. til 26. juni. 

– Målet med «Teltets dag» er å vise de verdier som campingproduktet representerer og den rekreasjonsmessige verdien som campinglivet kan ha for kropp og sjel. Vi ønsker at flest mulig skal få mulighet til å prøve ut teltlivet, sier Jan-Henrik Larsen, avdelingsleder for camping i NHO Reiseliv.

Ta med eget telt

Gjester som ønsker å telte gratis, kan melde seg på her. Alle må ha med eget telt til «Teltets dag».

Målgruppen er barnefamilier, men alle kan delta. Hver campingplass tilbyr minst en gratis utendørsaktivitet på «Teltets dag». I tillegg blir det arrangert felles grilling på alle campingplassene om kvelden 25. juni.

– I tillegg til at teltovernattingen er gratis, anbefaler vi at strøm, dusj og parkering også skal være gratis, men det er opp til campingplassene å bestemme. Hvis du har spørsmål, ber vi deg kontakte den enkelte campingplass, sier campingsjef Jan-Henrik Larsen i NHO Reiseliv.

Telting ga mersmak

Etter «Teltets dag» i fjor sendte NHO Reiseliv, Nasjonalt Campingnettverk og Norsk Turistutvikling ut en spørreundersøkelse til 127 av teltgjestene. 66 av dem svarte på undersøkelsen.

På spørsmål om «Teltets dag» ga mersmak til overnatting på campingplasser, svarte 84,8 prosent ja, 6,1 prosent nei og 9,1 vet ikke.

På spørsmål om «Teltets dag» ga mersmak til overnatting i telt, svarte hele 90,9 prosent ja. Videre svarte 80 prosent ja på spørsmål om forventningene til «Teltets dag» ble innfridd.

– Vi er veldig fornøyd med responsen «Teltets dag» fikk i fjor. Nå håper vi på ny suksess i år, sier Larsen i NHO Reiseliv.

En fersk undersøkelse som TNS Gallup har gjennomført for NHO Reiseliv, viser at mange nordmenn har tenkt seg på campingtur i sommer. Av de som skal feriere i Norge i sommer, svarer nesten 1 av 5 at de skal campe i løpet av ferien.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: