Camping- og reiselivskonferansen i Alta

Nyhet, Camping

Publisert

Mann som setter opp et telt

CAMPING: Konferansen skal løfte campingnæringen i de nordligste fylkene. Foto: Per Sollermann.

19. oktober arrangeres camping- og reiselivskonferansen, den viktigste møteplassen for campingnæringen, reiselivet og offentlig forvaltning i Nord-Norge, i Alta. Konferansen ser på hvordan man kan øke verdiskapingen i camping- og reiselivsnæringen i Troms og Finnmark.

Camping- og reiselivskonferansen arrangeres i år for åttende gang, og for første gang i Alta, på Scandic Hotel Alta. Årets tema er hvordan man kan øke verdiskapingen i camping- og reiselivsnæringen i Troms og Finnmark, og hvilken utvikling vi ønsker etter Covid-19. En forstudie som er gjennomført med bistand fra Innovasjon Norge viser at det er betydelig utviklingspotensial for campingnæringen i Troms og Finnmark. 

– Vi ønsker å være med på å løfte campingnæringen i de nordligste fylkene våre, og inviterer campingbedrifter fra hele landet for å komme og dele erfaringer. Næringen er viktig for distriktene, blant annet fordi den har en ringvirkningseffekt på lokalsamfunnet og næringslivet. En krone omsatt i campingnæringen er 3-5 kroner omsatt i andre næringer, sier Jan-Henrik Larsen, avdelingsleder for camping i NHO Reiseliv.  

– Pandemien har gitt camping-Norge uventede muligheter. Nå gjelder det å dele og bygge på gode erfaringer for å videreutvikle næringen i årene som kommer. Nordmenn har virkelig fått øynene opp for camping, og de vil stille nye krav til standard, service og sikkerhet i tiden fremover, fortsetter Larsen.  

På konferansen vil du blant annet møte disse foredragsholderne:  
  • Audun Pettersen fra Innovasjon Norge
  • Trond Øverås fra NordNorskReiseliv 
  • Silje Halonen fra Karasjok Camping
  • Ellinor Guttorm Utsi fra DavviSiida
  • Nils Arne Johnsen fra Troms og Finnmark fylkeskommune 

Praktisk info 

På Caping- og reiselivskonferansen møter du camping- og reiselivsnæringen, destinasjonsselskap og offentlig forvaltning. Hit kommer også campingbedrifter fra nord og sør, og det er en unik mulighet for å treffe reiselivskollegaer og bransjefolk fra hele landet. I tillegg arrangeres bransjedager påfølgende onsdag og torsdag, med Nasjonal klynge for campingnæringen. De har drevet et vellykket utviklingsarbeid i syv-åtte år og vil dele av sine erfaringer.  

Konferansen arrangeres av NHO Arktis, Troms- og Finnmark Fylkeskommune, NHO Reiseliv og Norsk Turistutvikling. Mer info finner du her.  

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: