NHO Reiseliv

Innhold

Er du Norges beste matentreprenør?

Nyhet, Servering

Publisert

Petter Stordalen sammen med Zoe Christiansen

Petter Stordalen sammen med Zoe Christiansen fra The Northern Company (fremtidensmat.no), vinner av den første Local EAT Award i 2014.

Local EAT Award jakter på Skandinavias mat-gründere og kårer den beste ideen innen mat, helse og bærekraft. Er det deg eller en du kjenner?

Local EAT Award er et samarbeid mellom EAT Forum, NHO, Nordic Choice Hotels og Företagarna. Med prisen ønsker de å finne og løfte frem matentreprenører som løser utfordringer knyttet til mat, helse og bærekraft.

De ser etter innovasjoner innen nye løsninger for jordbruk, håndtering av matavfall, innovativ produksjonsteknologi eller nye matvarer. Vinneren av Local EAT Award mottar 100 000 kroner.

Er du eller kjenner du til en slik matentreprenør? Søk her innen 10. mai.

Hvem kan søke

Local EAT Award ser etter små og mellomstore bedrifter, enkeltprosjekter eller lokale initiativ i Norge og Sverige. Produktet, ideen eller initiativet må løse utfordringer knyttet til mat, helse og bærekraft.

Slik søker du

Registreringen er åpen. Alle søknader må være registrert innen 5. mai 2017. Regionale vinnere vil bli kåret og annonsert i slutten av mai. Én norsk og én svensk vinner plukkes deretter ut som nasjonale representanter og blir invitert til EAT Stockholm Food Forum 2017 den 12. - 13. juni. Vinneren av årets Local EAT Award kåres fra scenen på forumet.

Juryen ser etter

Juryen består av representanter for Local EAT Award samarbeidspartnere. De vurderer kandidater etter fire hovedkriterier:

  • Bærekraft: Bidrar produktet/initiativet/ideen til å løse en konkret mat-relatert utfordring eller et behov knyttet til helse, miljø eller sosiale utfordringer?
  • Innovasjon: I hvilken grad er produktet/initiativet/ideen innovativ?
  • Mål og resultat: Er målet realistisk og ideen gjennomførbar? Hvilke resultater kan søkeren vise til? (Resultater knyttet til helse, miljø og sosiale utfordringer)
  • Profitt: Hvilke økonomiske utsikter har produktet/initiativet/ideen? For søkere i oppstartsfasen vil potensialet for profitt bli vektlagt.

Premien

De to nasjonale representantene og finalistene i Local EAT Award vil motta delegatpass til EAT Stockholm Food Forum 2017, inkludert innkvartering. Konferansen gir muligheter for nettverksbygging og eksponering av vinnerens initiativ, både i og utenfor salen. I tillegg vil årets vinner av Local EAT Award motta 100 000 norske kroner, samt et mentormøte med Petter A. Stordalen.

Har du spørsmål om Local EAT Award? Send e-post til EAT Forum.

 

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: