Regjeringen inviterer flere reiselivsbedrifter til å signere avtale mot matsvinn

Publisert

Signerte matsvinnavtale

Godt oppmøte i Klima- og miljødepartementet under signeringsmøtet i september 2017. Foto: Snorre Tønset/Klima- og miljødepartementet.

15. mars kan din bedrift undertegne avtalen om å halvere matsvinn innen 2030.

Matbransjen og norske myndigheter inngikk i fjor sommer en bransjeavtale om å redusere matsvinn med 50 prosent innen 2030. Til sammen 42 bedrifter fra hele matkjeden, inkludert Scandic Hotels Norge, Thon Hotels og Nordic Choice Hotels, sluttet seg i september til den samme avtalen.

Fakta om matsvinn

  • En tredel av all mat som produseres i verden, blir ødelagt eller kastet.
  • Bare i Norge kaster hver av oss 42 kilo spiselig mat i året.

Kilde: Matvett.no

Ny runde

Nå inviterer klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) til en ny runde med signering av tilslutningserklæringer. Det skjer torsdag 15. mars klokken 12.30 i Klima- og miljødepartementets lokaler i Kongens gate 20 i Oslo.

Bedrifter innen matindustri, dagligvarekjeder, hotell, restaurant, kantinevirksomhet og servicehandel inviteres til signeringen.

Ønsker din bedrift å delta, send en epost med navn på personen som skal signere erklæringen, til info@matvett.no innen fredag 9. mars.

Signaliserer vilje til ansvar

Bedrifter som tilslutter seg bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn, forplikter seg til å:

  • Gjøre data tilgjengelig gjennom rapportering av matsvinn i egen bedrift til bransjeorganisasjonen i sin sektor.
  • Gjennomføre tiltak for å redusere matsvinn i egen bedrift.
  • Samarbeide om tiltak på tvers av verdikjeden på de områdene som er formålstjenlig og innenfor konkurranselovgivningen.

– Mange av dere møter allerede disse forpliktelsene og er godt i gang med matsvinnarbeidet. Ved å signere tilslutningserklæringen signaliserer bedriften vilje til å ta ansvar for en mer bærekraftig matbransje overfor myndighetene og samfunnet for øvrig. Vi vil derfor oppfordre dere til å slutte opp om avtalen ved å signere tilslutningserklæringen, sier daglig leder Anne-Grete Haugen i Matvett, som er mat- og serveringsbransjens satsing på å forebygge og redusere matsvinn i Norge.

Bedrifter som skal signere avtalen 15. mars, bes møte i god tid og ta med legitimasjon.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: