NHO Reiselivs Årskonferanse

Svolvær i Lofoten, 23.-24. mai 2016

Innhold

En bølge av teknologi og nye digitale verktøy skyller over oss. Microsoft er et av de store globale konsernene som leverer løsninger til bedrifter over hele verden. Viseadministrerende direktør Ingjerd Blekelid Spiten i Microsoft Norge kommer til Årskonferansen for å fortelle om mulighetene som smarte virksomhetsystemer kan gi for både store og små reiselivsaktører.

Før Blekelid Spiten begynte i sin stilling i Microsoft i fjor, jobbet hun med digital forretningsutvikling og salg i DNB og Ericsson i 16 år. Blekelid Spiten er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

  • Ole Petter Nyhaug
  • Partner og kreativ leder i Opinion
  • @fremsikt

Endring skjer ikke når det kommer ny teknologi. Det skjer når teknologien får folk til å adoptere ny atferd. Trendanalytiker Ole Petter Nyhaug ser på hva som vil prege vår atferd de neste årene og hva som preger de nye forbrukertrendene innen reiseliv.

Nyhaug har gjennom 18 år som konsulent, analytiker og foredragsholder blitt kjent som en av Skandinavias fremste innen trendanalyser og forbrukerinnsikt. Han har hatt oppdrag på globalt nivå for merkevarer som Coca-Cola, Audi, IKEA, Vodafone og Phillips, samt for mange ledende norske virksomheter. Han er også en gründer som har bygget opp flere selskaper.

Tor W. Andreassen, professor og leder for Senter for tjenesteinnovasjon ved Norges Handelshøyskole (NHH), hevder at nye selskaper i delingsøkonomien har utviklet seg fra idealistisk deling til en ny «tappekran-økonomi».

«Tappekran-økonomien» må underkastes et regime av skatter og avgifter og sikkerhet, mener Andreassen, som likevel påpeker at de nye aktørene har bidratt positivt både med økt konkurranse og flere og mer innovative løsninger som ofte er bedre enn de gamle. På «Reisemix» forteller han hva det gamle har å lære av det nye.

Hvordan kan teknologi skape flere reiselivsarbeidsplasser i Norge? Hvordan lykkes norsk reiseliv med å hevde seg internasjonalt og skape den innovasjonen som trengs?  På NHO Reiselivs Årskonferanse vil direktør Kristin Krohn Devold peke på hvordan næringen må bruke teknologi aktivt for å skape vekst og utvikling.

Krohn Devold ble administrerende direktør i NHO Reiseliv i september 2013 etter åtte år som generalsekretær i Den Norske Turistforening. Fra 1993 til 2005 var hun stortingsrepresentant og hadde flere ulike politiske verv. I perioden 2001-2005 var hun forsvarsminister i Bondevik II-regjeringen.

Hans Petter Aalmo er utviklingsansvarlig for Visitnorway.com på nett og mobil. Han har over 15 års erfaring med utvikling og markedsføring av digitale tjenester.

Aalmo forteller om hvordan Visit Norway bruker «big data» og analyse som verktøy for å bli kjent med brukerne sine og gjøre det enda enklere for dem å finne det de leter etter. Målet er å få flere til å velge Norge. Da må informasjon om reisemål og opplevelser være lett tilgjengelig.

Bente Bratland Holm er administrerende direktør i VisitOSLO. Hun har bred erfaring fra ulike lederposisjoner i norsk reiseliv, blant annet som markedsdirektør i Norges Turistråd, leder av TOP International Hotels Scandinavia og markedsdirektør i Best Western. Før Bratland Holm tok over lederjobben i VisitOSLO, var hun direktør for Norway Convention Bureau i ti år, en virksomhet hun selv etablerte. Bratland Holm er utdannet fra blant annet Norges Markedshøyskole (BI).

På «Reisemix» forteller hun om arbeidet med å øke Oslos digitale fotavtrykk.

  • Harald Kippenes
  • Daglig leder i YourWay
  • yourway.no

Harald Kippenes har reist verden rundt på turer, ekspedisjoner eller som marinejeger. Han har syklet fra Norge til Kina, gått fra Nordpolen til Canada, klatret i Himalaya, fulgt i Amundsens fotspor i originalt utstyr og seilt den gamle vikingruta over Atlanterhavet.

Til daglig driver Kippenes opplevelsesbedriften Yourway og attraksjonen Kollensvevet. På «Reisemix» forteller Kippenes hvordan han har designet et fremtidsorientert skikonsept basert på verdiene i norsk friluftslivskultur med inspirasjon fra polarhistoriens helter.

  • Daniel Nordstad Grönquist
  • Fagsjef i Bekk Consulting
  • www.bekk.no
Daniel Nordstad Grönquist har startet, designet og ledet selskaper og prosjekter i flere ulike bransjer og i mange land. Som leder og konsulent har han reist verden rundt i snart 25 år og liker nå mer kortreiste opplevelser. Til daglig er Grönquist fagsjef i Bekk Consulting og seniorrådgiver i Center for Service Innovation.
Sammen med opplevelsesbedriften Yourway har Bekk Consulting utviklet og designet et nytt konsept som inkluderer skiopplevelser med en smak av polarhistorie.

Christian Chramer er konferansier under fagdagen tirsdag 24. mai. Chramer er NHOs regiondirektør for Troms og Svalbard, en stilling han har hatt siden februar 2015. Chramer har tidligere vært offiser i Hæren i 13 år og kommunikasjonsdirektør og fiskeriutsending i Sørøst-Asia for Norges sjømatråd i til sammen åtte år.

  • Ole Warberg

Ole Warberg er konferansier på landsmøtet og generalforsamlingen tirsdag 24. mai. Warberg har vært president i NHO Reiseliv siden 2012.

Warberg har i 18 år vært reiselivsdirektør i Bergen og leder for Bergen Reiselivslag. Han har en rekke styreverv innenfor norsk reiseliv, og har et brennende engasjement for næringen.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: