NHO Reiselivs Årskonferanse 2017

22. - 23. mai på Scandic Lillehammer Hotel

Innhold

Grønn reiselivspionér

Nyhet

Publisert

Faksimile fra Nationen 19. april 2017.

– Om noen få år bør turister i Norge fraktes rundt på elektriske busser, biler og båter, sier Agnes Árnadóttir, pionér innen grønt reiseliv og foredragsholder på NHO Reiselivs årskonferanse.

Islandskfødte Árnadóttir er daglig leder i selskapet North Sailing Norway (NSN) i Tromsø. Bedriften har utviklet en rekke grønne reiselivsprodukter med i utgangspunkt i seilskuta «Opal», som er verdens første hybridelektriske skute.

– Fremtiden er lydløs

Høst og vinter satser NSN på hvalsafari, mens det i ukene rundt påske er ski og seil som lokker turistene til opplevelser mellom fjell og fjord i nord. Fra og med neste år vil NSN også tilby sommerprodukter i Nord-Norge og Svalbard med både dagsturer og lengre ekspedisjonsturer.

Siden høsten i fjor har selskapet hatt over 2000 hvalsafari-gjester på den hybridelektriske seilbåten.

– Gevinsten er flerfoldig, Utslippene er drastisk redusert og fremdriften er lydløs i møte med det arktiske dyreliv. Dette setter våre gjester stor pris på, sier Árnadóttir til Nationen (krever innlogging).

– Krever innsats

Árnadóttir er klar på hva hun mener må til for å få et grønnere reiseliv i Norge.

– Hvis målet er at vi kan stå inne for markedsføringen av Norge som en grønn destinasjon, så vil det kreve en innsats i form av utslippsreduksjon, bruk av miljøteknologi, tiltak mot forsøpling og gjenbruk, sier hun i Nationen-reportasjen.

– Om noen få år bør turister i Norge fraktes rundt på elektriske busser, biler og båter, sier reiselivspioneren.

På NHO Reiselivs årskonferanse på Lillehammer 22. og 23. mai skal Árnadóttir holde foredraget «Grønn omstilling i reiselivet: Fra «moteord» til handling».

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: