NHO Reiseliv

Innhold

Frokostmøte: Hvordan blir veien videre for reiselivet?

Hvordan blir veien videre for reiselivet? Vi lanserer en fersk undersøkelse som viser hvordan sommeren har vært for våre medlemsbedrifter. Eksperter og politikere deltar for å diskutere veien videre for reiselivet. Møt Ole Erik Almlid, Kristin Krohn Devold, Øystein Dørum, Siv Jensen,  Iselin Nybø, Åsunn Lyngedal, Kari Elisabeth Olrud Moen, Sigbjørn Gjelsvik med flere.

Kun for medlemsbedrifter
Bildekollage med foto av Ole Erik Almlid, Kristin Krohn Devold, Øystein Dørum, Iselin Nybø, Siv Jensen,  Åsunn Lyngedal og Sigbjørn Gjelsvik, som alle deltar på frokostmøtet 11. august.

Ole Erik Almlid, Kristin Krohn Devold, Øystein Dørum, Iselin Nybø, Siv Jensen, Åsunn Lyngedal og Sigbjørn Gjelsvik deltar på frokostmøtet 11. august. Meld deg på nedenfor.

Norsk reiseliv er den bransjen som er aller hardest rammet av koronakrisen, og bransjen vil føle de negative effektene av nedstenging, smittevern og gjestebortfall i lang tid fremover.

Regjeringen har lovet å følge utviklingen i reiselivsnæringen nøye og fortløpende vurdere om det er behov for egne ordninger for næringen.

Høsten er høyst usikker, og det er helt nødvendig at næring og myndigheter samarbeider tett om å finne treffsikre tiltak som sikrer arbeidsplasser og bidrar til at bedrifter klarer seg gjennom de krevende månedene framover.

Program:
08.30          
Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO innleder møtet med innlegget "Veien videre", en kort presentasjon av de utfordringene koronakrisen har skapt for reiseliv- og tjenestenæringen.

08.40           Øystein Dørum, sjefsøkonom i NHO vil presentere et bilde av koronakrisens effekt på norsk økonomi i et større perspektiv. Hvordan har krisen rammet ulike deler av norsk næringsliv med særlig vekt på tjenestesektoren.

09.00            Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv vil presentere en fersk situasjonsanalyse for reiselivet og peke på hvilke tiltak næringen trenger videre.

09.20 -10.00 Politikerdebatt

Korona-situasjonen har gjort at markedssituasjonen for norsk reiseliv er blitt dramatisk endret. Som en konsekvens av myndighetenes tiltak og råd er nå både utenlandsmarkedet og konferansemarkedet nærmest borte. Er det ikke da naturlig at regjeringen og Stortinget bidrar med den hjelpen næringen trenger? Vi tar debatten med representanter fra både regjeringen og opposisjonen på Stortinget.

 

De som deltar i debatten er:

  • Iselin Nybø, Næringsminister
  • Siv Jensen, leder i Fremskrittspartiet
  • Åsunn Lyngedal, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet
  • Kari Elisabeth Olrud Moen, Statssekretær i Finansdepartementet
  • Sigbjørn Gjelsvik, Senterpartiet

Møteleder: Merete Habberstad, Kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv.
Debattleder: Ole Michael Bjørndal, Næringspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: