NHO Reiseliv

Innhold

Møt NHO Reiseliv under Arendalsuka 2021

  • 16. aug 2021til 20. aug 2021
  • Arendal
  • Gratis
  • Påmeldingsfrist Ingen

NHO Reiseliv har egne arrangement og deltar i ulike debattpanel når det politiske Norge samles for å diskutere viktige samfunnsspørsmål under Arendalsuka. Les litt om hvilke arrangement vi vil være til stede på:

#205

Tirsdag 17. august

Reiseliv som drivkraft i stedsutvikling, Smartbydebatten

Tid: kl 15.00-16.00

Sted: Eureka

Mobilitet er kjernen for mennesket opp gjennom alle tider. Både for arbeid, opplevelser og fritid. Mobilitet og mangel på mobilitet kan sette preg på oss i generasjoner. Det må tenkes nytt. Transport står for 30% av utslippene i global sammenheng. Vi får suksesshistorier der reiseliv, kommune, transportttilbydere og innovatører har gått sammen, og spør:

  • Hvordan utvikler vi stedet, legger til rette for økt mobilitet, uten at det skader naturen.

  • Hvordan lager vi løsninger for mobilitet for både innbyggere og tilreisende.

  • Hvordan jobber næringsliv, kommune, transporttilbydere sammen 

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold deltar i debattpanelet.

Les mer om arrangementet og meld deg på her

Onsdag 18. August

Reiselivets restart: Jobbskaping i en bransje med vekstpotensial.

Tid: kl 11.00-12.00

Sted: Restauranten, MØR Biffhus

Mellom 2014 og 2019 ble det skapt 50.000 nye arbeidsplasser i reiselivsnæringen, og i 2019 hadde næringen 170.000 årsverk.  Pandemien har sørget for at den positive utviklingen har blitt satt på pause: Med stengte grenser, reduserte åpningstider og skjenkeforbud, har reiselivet vært en av de hardest rammene næringene under pandemien. 

Men nå ser det lysere ut: Norge er godt i gang med gjenpåpningen av samfunnet, noe også reiselivet merker godt. Flere permitterte har fått jobbene sine tilbake, og konkursfrykten i bransjen er på sitt laveste siden pandemien rammet oss.  

Men fremdeles står bransjen overfor store utfordringer: Mange er fremdeles permittert, og enda flere har valgt å forlate reiselivet. Dette vil føre til utfordringer både på kort og langsikt: Hvordan skal bransjen kunne levere et fullverdig reiselivsprodukt for kommende (sen)sommer og vinter? Men det handler også om å sikre rekrutteringen til en bransje med stort vekstpotensial? Dette er også av avgjørende betydning for kommunene: Reiselivet sikrer lokal verdiskaping og skattteinntekter som er med å sikre bosetting i regioner med ellers mindre næringsvirksomhet. Og hvordan skal bransjen løse utfordingene knyttet til digitalisering og bærekraft? 

Politisk rådgiver Henrik Hamborg deltar i debattpanelet.

Les mer om arrangementet og meld deg på her

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: