Bli med på Årskonferansen

Publisert

Bildekollasje av foredragsholdere på årskonferansen 2023

Du møter mange spennende foredragsholdere og innledere på NHO Reiselivs årskonferanse i mai. Foto: NHO Reiseliv

NHO Reiselivs årskonferanse arrangeres i Tromsø 22. og 23. mai. Tema på årskonferansen er "Skape og bygge i en tid med uro". Du møter blant annet en av verdens fremste forbrukereksperter, Ken Hughes, professor Victor Norman og direktør for næringslivets sikkerhetsråd, Odin Johannesen.

To tettpakkede konferansedager skal fylles med både faglig og sosialt påfyll i Tromsø. Konferansen åpnet av administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, og reiselivssjef i Visit Tromsø, Lone Helle skal lede konferansen. Det blir innkjøpsmesse med mange av NHO Reiseliv Innkjøpskjedens leverandører, og mange spennende foredragsholdere.  

Blant annet kommer Ken Hughes, en av verdens fremste globale forbrukereksperter. Sammen med han skal vi se nærmere på hvordan du som reiselivsbedrift på best mulig måte kan møte fremtidens gjester sine ønsker og behov.   

– Vi er veldig stolte av å få besøk av en av verdens fremste eksperter på globalt forbruk. Hvordan er egentlig den nye generasjonen forbrukere og hva ønsker og etterspør de når de overnatter på hotell, spiser på restaurant eller søker andre opplevelser i vår næring. Forhåpentligvis får vi noen gode tips og råd som gjør at vi er litt i forkant i møte med fremtidens forbrukere, sier avdelingsdirektør for allianse og kommunikasjon i NHO Reiseliv, Merete Habberstad. 

Meld deg på Årskonferansen her.

Hvordan bygge et godt team på jobb 

Anne Marte Pensgaard var mentaltrener for det norske laget i Bocuse d'Or i januar. På konferansen skal hun fortelle litt om hva reiselivet som helhet kan lære av det mentale arbeidet til sølvlaget i Bocuse d'Or.  

– Et godt arbeidsmiljø og gode kollegaer er nøkkelen for å skape en bærekraftig og lønnsom bedrift. Av Pensgaard vil våre medlemmer få gode og viktige tips og råd for hvordan de kan bygge vinnerlag. Som mentaltrener for laget som gikk nesten helt til topps i verdens best prestisjefylte kokkekonkurranse har hun god kjennskap til hva slags mentalitet som trengs i vår bransje, sier Habberstad.  

Kommunens beste venn 

Reiselivet er kommunens beste venn, og på konferansen kommer også professor emeritus ved Norges Handelshøyskole og tidligere statsråd, Victor Norman. Han skal snakke om reiselivets plass i by- og regionalutvikling.  

– Foran årets kommunevalg mener vi det er viktig at politikerne våre blir bevisst viktigheten av reiselivet for alle landet kommuner. Mange steder er det vår næring som sørger for at det er lys i vinduene, og det er vi som gjør en kommune til et godt sted å bo med sosiale møteplasser også etter at arbeidsdagen er over. Det er derfor svært nyttig for vår næring å få litt mer innblikk i hvordan vi i reiselivet skal ta plass i fremtidens by- og regionalutvikling, sier Habberstad.  

En utfordrende verdenssituasjon 

I tillegg blir det naturligvis også et nærmere innblikk i den utfordrende økonomiske- og sikkerhetspolitiske verdenssituasjonen som er nå, og hvordan denne også påvirker reiselivet.  

– NHOs sjefsøkonom Øystein Dørum kommer for å snakke om den perfekte storm og hvordan det påvirker reiselivet, leder for næringslivets sikkerhetsråd, Odin Johannesen kommer for å snakke om hva den nye sikkerhetssituasjonen betyr for din bedrift og vi skal også snakke om hvordan smart økonomisk drift kan skape en bedre bunnlinje, forteller Habberstad.  

Fokus på det sosiale 

I tillegg til alt det faglige er det naturligvis også et stort fokus på å være sammen med andre kollegaer fra næringen fra hele landet, dele viktige erfaringer og ikke minst ha det hyggelig sammen.  

Det blir en sosial Get together på dag en med fokus på mat fra nord, og en skikkelig festmiddag på konferansen siste dag. I tillegg byr mange av NHO Reiseliv Innkjøpskjedens leverandører på variert og spennende lunsj på konferansedagen.  

– Jeg tør påstå at dette er en samling man ikke vil gå glipp av, så gå inn og sikre din plass på årskonferansen nå, oppfordrer Habberstad.  

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Grafikk, NHO Reiselivs årskonferanse 2023

NHO Reiselivs Årskonferanse 2023

Tromsø 22. - 23. mai

  • Hvordan møter vi urolige tider?

  • Hva krever det av oss?

  • hvilke muligheter gir det?

  • Hvordan bør vi skape og bygge reiselivsnæringen i tiden vi har foran oss?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: