Møt oss på Arendalsuka 2023

 • 15. aug 2023til 17. aug 2023
 • Mør Biffhus Arendal
 • Gratis. Åpent for alle

NHO Reiseliv deltar aktivt gjennom uken for å fremme reiselivets betydning for norske kommuner. Vi engasjerer politikere, eksperter og bedriftsrepresentanter gjennom samtaler om temaer som skjenkepolitikk, eiendomsskatt, moms, digital regulering og kompetansereform.

Pollen i solskinn under Arendalsuka2021. Båter og bygninger, inkludert Næringslivets hus, i bakgrunnen. Foto.

Arendalsuka 2021. Foto: NHO Reiseliv

NHO Reiseliv er til stede under Arendalsuka og inviterer til flere spennende debatter

Det er igjen duket for Arendalsuka. Den årlige politiske festivalen går av stabelen fra 14. - 18. august i vakre Arendal. NHO Reiseliv deltar aktivt gjennom uken for å fremme reiselivets betydning for norske kommuner.

Vi engasjerer politikere, eksperter og bedriftsrepresentanter gjennom fokus på temaer som:

 • Skjenkepolitikk
 • Eiendomsskatt
 • Moms
 • Digital regulering
 • Kompetansereform

👉 Arrangementer under Arendalsuka

Lofoten - Postkort eller pilot?

Mandag 14. august kl. 15.30 - 16:45 (Sted: MS Brisen)

Lofoten er en global merkevare, men samtidig en samling «knøttsmå» distriktskommuner med trange budsjett og lite kapasitet. Likevel satser Lofoten for å bli verdens reneste øyrike og servere verdens reneste sjømat!

De grønne øyene er en nasjonal pilot for å realisere Lofoten som konkurransekraftig og attraktiv lavutslippsregion gjennom privat-offentlig samhandling. NHO Reiseliv er med når De grønne øyene inviterer politikere, bedrifter organisasjoner og byråkrater til samtale på Aredalsuka. 

Du møter Ole Michael Bjørndal fra NHO Reiseliv, Maria Varteressian (Ap) fra Klima- og miljødepartementet, stortingsrepresentant Bård Ludvig Torheim (H), stortingsrepresentant Alfred Jens Bjørlo (V), direktør i Miljødepartementet Ellen Hambro, fagsjef for bærekraft i KS Anne Romsaas,  fylkesrådsleder i Nordland fylkeskommune Elin Dahlseng Eide, ordfører i Røst kommune og leder av Lofotrådet Elisabeth Mikalsen, programleder Carina Olset Hovda fra Corporate Communications, programleder for Lofoten De grønne øyene og Lofotrådet Laura Johanne Olsen, reiselivssjef i Destinasjon Lofoten Line R. Samuelsen,og prosjektleder for Lofotkraft Muligheter AS Randi Lervik.

Les mer om arrangementet på arendalsuka.no

Reiselivets verdi for kommune-Norge

Tirsdag 15. august, kl. 12.30 - 13.30 (Sted: Mør Biffhus)

Vi arrangerer en spennende debatt om reiselivets verdi for kommune-Norge. Vi markerer at det er kommunevalg i år, og diskuterer hvordan reiselivet skaper arbeidsplasser og bolyst, i tillegg til viktigheten av gode rammebetingelser for bærekraftig vekst. 

I panelet møter du Alfred Bjørlo (V), Kathrine Kleveland (Sp), Linda Hofstad Helleland (H), Helge Andre Njåstad (Frp) og Karianne B. Bråthen (Ap).  

Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, er til stedet, i tillegg til bedriftsrepresentanter fra NHO Reiselivs medlemsmasse. Debatten ledes av fagdirektør for næringspolitikk, Ole Michael Bjørndal.  

Les mer om debatten på arendalsuka.no

Turistfisk på avveie – en trussel mot Norges arvesølv?

Tirsdag 15. august, kl. 10:00 - 11:00

Fagdirektør, Ole Michael Bjørndal, deltar også på arrangementet «Turistfisk på avveie – en trussel mot Norges arvesølv?» som arrangeres av Tolletaten og Fiskeridirektoratet.

Arrangementet finner sted på Fiskeridirektoratets båt «Fjorgyn».

Les mer om debatten på arendalsuka.no

Hvordan tette kompetansegapet?

Torsdag 17. August, kl. 10.00 - 11.00 (Sted: Mør Biffhus)

2 av 3 bedrifter oppgir at de enten mangler ansatte eller at dagens ansatte ikke har tilstrekkelig kompetanse.  

I samarbeid med NHO og NHO Mat og drikke arrangerer vi torsdag 17. August, kl. 10.00 - 11.00 debatt om kompetansepolitikk. Hvordan skal man gå frem for å tette kompetansegapet i mat- og måltidsbransjen? Hvordan lykkes med å utdanne flere med rett kompetanse? 

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) og stortingsrepresentant Margret Hagerup (H) samles for å diskutere løsninger. I tillegg, stiller bedriftsrepresentanter fra NHO Reiseliv og NHO Mat og Drikke, og Annikken Hauglie, viseadministrerende direktør i NHO. Hauglie har selv erfaring som byråd for oppvekst og kompetanse i Oslo.  

Debatten ledes av Rebekka Borsch, avdelingsdirektør for Kompetanse og innovasjon i NHO. 

Les mer om debatten på arendalsuka.no

Hvordan kan vi skape vekst og en klimasmart reiselivsindustri mellom Norge og Sverige?

Torsdag 17. August, kl. 13.00 - 13.45 (Sted: Symposium)

Svensker og nordmenn reiser mest til hverandre på ferie. Men selv om feriener kortreist, står reiselivsbransjen overfor de samme utfordringene knyttet til klimautslipp og behovet for bærekraftige og lønnsomme konsepter.

NHO Reiseliv er med i panelet når Norsk- Svensk Handelskammer arrangerer paneldebatt med utfordringer og muligheter for vekst i reiselivsindustrien i stentrum. 

I panelet stiller Kjersti Aastad, politisk seniorrådgiver i NHO Reiseliv, Emilie Stordalen i Strawberry, Aase Marte Horrigmo fra Innovasjon Norge, gründer og initiativtaker i Norient Express Øyvind Lindøe, styreleder i Norsk- Svensk Handelskammer og tidligere Næringsminister Björn Rosengren, og Rikke Lind,  CEO i SJ Norge og styreleder i Norsk- Svensk Handelskammer.

Les mer om debatten på arendalsuka.no

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Se hva som skjer:

 1. , Kvitfjell

  Summit Kvitfjell

  Møt bransjekolleger fra hele landet, samle innsikt og inspirasjon om destinasjonsutvikling og bærekraftig reiseliv under norges mest unike konferanseopplevelse tett på FIS Ski Word Cup Kvitfjell! Hold av datoene for 2024.

 2. , KIT-akademiet Midt-Norge

  Bli tryggere i rollen som leder

  Alle vil ha en god leder som kommuniserer godt. Kurset gir deg en innføring i hvordan du kan bli tryggere på din rolle som leder. Du lærer hvordan du kan kommuniserer bedre med teamet. (Leveres av KIT-akademiet)

 3. Speed-date for jobb i Porsgrunn

  Jobbsøkerdagen matcher deg som søker jobb med ledige stillinger i reiselivsbransjen. Du møter arbeidsgiverne ansikt til ansikt - og kan få jobbtilbud på dagen. Bli med på speed-date for jobb 29. februar

  Påmelding for jobbsøkere

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: