NHO Reiseliv

Innhold

Gi små bedrifter et hjemmemarked

Hvordan bidra til at gründere, små og mellomstore bedrifter får tilgang til et marked på 500 milliarder kroner årlig?

#205

Festningen Hotel & Resort

NHO inviterer til aktuelt seminar: Markedstilgang skaper nye jobber. Hvordan bidra til at gründere, små og mellomstore bedrifter får tilgang til et marked på 500 milliarder kroner årlig?

Offentlig sektor kjøper for ca 500 mrd. i året. En stor andel av norske bedrifter utfører oppdrag i det offentlige markedet. Utviklingen i dette markedet er derfor av av stor betydning for private bedrifter. Skal det skapes flere jobber, må det bli lettere for små og mellomstore bedrifter å slippe til, samt å få konkurrere på dette store markedet.

Kunngjøring av mindre kontrakter og deltakelse i store rammeavtaler er et viktig bidrag til verdiskaping. Hvordan kan politikere bidra til at det blir lettere for små bedrifter?

Frokost starter kl 8.00. Debatten starter kl 8.30.

Program:

  • Fungerende adm.dir. i NHO, Ole Erik Almlid, introduserer utfordringene og NHOs posisjon
  • Ordstyrer er Christian Chramer, direktør medlem og region i NHO
  • Nestleder i LO, Roger Haga Heimli, gir oss sine kommentarer til utfordringene
  • Næringssjef Kåre Andersen i Arendal kommune gir oss sine kommentarer til utfordringene
  • Debatt mellom statssekretær Magnus Thue (H) og stortingspolitiker (tidligere fornyings- og administrasjonsminister) Rigmor Aasrud (Ap) og stortingspolitiker Sigbjørn Gjelsvik (Sp). Både Aasrud og Gjelsvik er medlemmer av Finanskomiteen.
  • To bedrifter deltar i debatten, med salgsansvarlig Siw Mjøllner fra Ren Service AS og daglig leder i Festningshotellene AS, Tony Eide.
  • Eventuelle spørsmål fra salen
  • Statssekretær Magnus Thue i Nærings- og fiskeridepartementet, oppsummerer og forteller hva regjeringen har tenkt å gjøre med utfordringene og hvordan innspillene tas videre.

Debatten foregår i møterommet i 2. etasje av "Næringslivets Hus", som for anledningen er i Mør Biffhus, sentralt plassert ved torget i Arendal .

Ingen påmelding er nødvendig. Arrangementet er gratis.

Velkommen!

Les også: 

Nummeret er avmeldt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: