Clarion Hotel The Hub
Clarion Hotel The Hub

Innhold

Elise Rønning

#205

Elise Rønning og Marius Martinsen

I 2015 ble gården Utskarpen kjøpt og konseptet "Fra beite til bord" ble født. For Elise Bratteng Rønning og Marius Martinsen ble det starten på et livsverk.

De teller aldri timer og er evig takknemlige for at de får jobbe med det de liker aller best. Hos "Til Elise Fra Marius" er du hjertelig velkommen hjem til de to som har stor tro på bruk av lokale ressurser og at små samfunn skaper store verdier.

Elise fikser destinasjonen

I mange år hadde hun et ønske om å etablere seg på Helgeland, og samtidig skape en destinasjon hvor vi kan vise hele verden naturen, råvarene og maten som vi kan by på. Etter lærlingetid som kokk på Britannia Hotel i Trondheim – og en spennende tid som medlem av det Norske kokkelandslaget, som ble avsluttet med gull i OL 08 - flyttet hun til Sveits. Der lærte hun om hotelldrift på en av verdens beste skoler, Ecole Hotelier de Lausanne. Etter endt utdanning og ulike stopp på veien ved blant annet Bekkjarvik Gjestgiveri og Bocuse d'Or Norge, ble det vinkelnerutdannelse i Oslo. Deretter jobbet hun på Kulinarisk Akademi som prosjektleder med åpning av avdeling i Mathallen hvor hun også ble assisterende daglig leder.

Marius fikser maten

Frem til sommeren 2014 jobbet Marius Martinsen som sjef på Restaurant Oro i Oslo. Tidligere var han kjøkkensjef på Haga restaurant som var innehaver av en stjerne i Michelin-guiden. Marius har jobbet som kjøkkensjef og tett med Terje Ness i en årrekke, på flere av Oslos topprestauranter.
At Marius startet i jobb hos Kulinarisk Akademi som matfaglig konsulent, var heldig både for ham og for Helgeland - for Marius ønsket å satse. Han ønsket å skape sin egen restaurant og en unik destinasjon sammen med Elise i bygden Utskarpen. Inntil nylig var Marius medlem av det Norske kokkelandslaget, men nå har han valgt å satse alt på prosjektet i Utskarpen.

 

 

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: