NHO Reiseliv

Innhold

Åpent medlemsmøte NHO Reiseliv Lokallag Narvik, Bardu, Målselv og omegn i samarbeid med Visit Narvik

  • 17. sep 2019Kl. 14:00–17:00
  • Scandic Narvik
  • Gratis medlemsmøte. Måltid 250,- inkl. mva

Hvem har ansvaret når ulykken er ute og hvordan sikrer bedriften seg best mulig mot ansvar? Vi inviterer til åpent medlemsmøte 17. september

Livbøyer langs rekka på et skip. Foto: Pixabay

Hovedtema på møtet vil være en totimers sekvens hvor NHO Reiseliv sin advokat Heike Kristine Berntsen foredrar om ansvar ved aktiviteter som innebærer risiko. Et tema som vi vet mange av våre medlemsbedrifter er svært opptatt av.

Opplevelsesturisme og aktivitetsbasert turisme omfatter mange typer aktiviteter som kan innebærer en viss risiko for ulykker. Ulike former for havfisketurisme så som fisketurer, utleie av båter, rib-safari, landbasert opplevelsesturisme så som guidede fjellturer, rideturer, hundekjøring osv.

Hvem har ansvaret når ulykken er ute og hvordan sikrer bedriften seg best mulig mot ansvar?

Høyesterett har nylig behandlet flere saker om ulykker på fritidsfeltet og har presisert og avklart hvor terskelen for ansvar går både i alpinbakken, på rib-tur og på ridetur. Opp gjennom årene har det vært mange saker i domstolene hvor temaet har vært hvem som er ansvarlig når ulykken skjer. Altså hvor mye eller lite som skal til før opplevelsesbedriften blir erstatningsansvarlig for konsekvensene av en ulykke.

I dette foredraget tar Heike sikte på en praktisk fremstilling av bedriftenes ansvar, herunder en gjennomgang av flere relevante saker og hva man må tenke på for best mulig å sikre seg mot ulykker og mot ansvar etter ulykker. Heike vil også komme innom ansvarsfraskrivelser og forsikring. Det vil bli gode muligheter for å stille spørsmål underveis.

Program for møtet:
  • Velkommen ved NHO Reiseliv Lokallag Narvik, Bardu, Målselv og omegn ved leder Nils Ragnar Jensen og Visit Narvik ved daglig leder Lise Janita Hansen.
  • Regionkontakt Gunnar Nilssen orienterer om siste nytt fra NHO Reiseliv.
  • Advokat Heike Kristine Berntsen om ansvar ved aktiviteter som innebærer risiko.
  • Distriktssjef Gøran Kimsaas orienterer om medlemsfordeler gjennom NHO Reiseliv Innkjøpskjeden.

Etter møtet serverer vi deilig tapas til de som ønsker. Det tilkommer en kostnad på 250,- per person for måltidet. Dette gjøres opp direkte med hotellet.

Se hvem som kommer og bli med i diskusjonen på Facebook-arrangementet 

Med vennlig hilsen NHO Reiseliv

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: