NHO Reiseliv

Innhold

Møt NHO Reiseliv under Arendalsuka 2019

  • 12. aug 2019til 17. aug 2019
  • Arendal
  • Gratis
  • Påmeldingsfrist Ingen

NHO Reiseliv har egne arrangement og deltar i ulike debattpanel når det politiske Norge samles for å diskutere viktige samfunnsspørsmål under Arendalsuka neste uke. Les litt om hvilke arrangement vi vil være til stede på:

#205
Mandag 12. august 
Bærekraftig cruiseturisme - en illusjon? 
Arrangør: CLIA (Cruise Lines International Association) & Cruise Norway AS
Når: 12:30 - 13:45
Hvor: Lille Andevinge 

En debatt om masseturisme i Norge og cruisenæringens rolle i dette. Områder som skal diskuteres er masseturisme og trengsel i norske destinasjoner, hvilke turister vil vi ha i Norge og meninger om for mange og for store cruiseskip i forhold til miljø og bærekraft.

Representanter fra cruisenæringen, fra lokalsamfunn langs kysten, politikere og meningsberettigede får anledning til å diskutere realitetene i cruiseturismen og veien videre for næringen. Arrangementets grunnfilosofi er at "cruiseturisme er kommet for å bli - så hva gjør vi ?" 

Næringspolitisk fagsjef  i NHO Reiseliv, Ole Michael Bjørndal, deltar i debattpanelet.

Les mer her

 

Tirsdag 13. august 
Lokal verdiskapning og samarbeid: Hvilke muligheter gir veksten i cruisetrafikken? 
Arrangør:  Carnival Corporation
Når 10.30 - 12.00
Hvor: Seilskipet Statsraad Lehmkul 

I senere tid har det vært debatt om hvorvidt antallet cruiseanløp i Norge er bærekraftig, og om trafikken kan fortsette å vokse i fremtiden. Flere har også reist spørsmål om norske lokalsamfunn klarer å sikre tilstrekkelig lokal verdiskapning fra cruisetrafikken. Hvordan kan cruiseindustrien og lokalt næringsliv blir enda bedre til å samarbeide, og sørge for at cruise er et positivt bidrag på de stedene de besøker? 

NHO Reiselivs-direktør, Kristin Krohn Devold, deltar i debattpanelet. 

Les mer her

 
Småbedriftsdagen: Hvordan skal vi få mer vekst i SMB bedriftene i bygd og by?
Arrangør: NHO, NHO Reiseliv, NHO Service og Handel og Byggenæringens Landsforening.
Når: kl 12.00 - 14.00  
Hvor:  Næringslivets hus /MØR biffhus, 2. etg.  

Små og mellomstore bedrifter (SMB) utgjør 99% av alle bedriftene i Norge. De står for 44% av verdiskapingen og 47% av de ansatte i næringslivet jobber i en SMB. De mindre bedriftene er av enorm betydning for at vi kan bo over hele vårt langstrakte land, de har stor betydning for lokalt samfunnsliv. De er viktig for norsk økonomi, for arbeidsplasser og i samspill med de store bedriftene. Derfor er det viktig at vi har en politikk som legger tilrette for bedriftene. 

 

Sesjon 1: Hvilke løft er nødvendig for videre vekst i SMB markedet i Arendal?  (12:00 – 12:50)

Virker politikken og hva må til for at SMB markedet kan vokse og skape verdier og arbeidsplasser i fremtiden?  Vi møter lokalpolitikere og småbedrifter fra Arendal som diskuterer muligheter og utfordringer for næringslivet i kommunen.

NHO Reiseliv stiller med Vebjørn T. Haugerud, Canvas Hotel 

 

Sesjon 2: Hvordan forenkler vi hverdagen til SMB? (12:55 – 14:00 )

En god generell nærings- og arbeidslivspolitikk er viktig også for de små og mellomstore bedriftene. Men vi vil synliggjøre og tydeliggjøre politikk som er særlig viktig for disse bedriftene. For i en bedrift med mer enn hundre ansatte kan leder delegere til fagansvarlig i langt større grad enn det som er mulig i de mindre bedriftene. De små og mellomstore bedriftene har færre ressurser og de samme personene må fylle flere roller samtidig. Derfor må vi gjøre hverdagen enklere for SMB, slik at de kan vie all sin tid til det de skal: drive bedrift, skape verdier og arbeidsplasser.

NHO Reiseliv stiller med  Maud Haldorsen, Hotel Geiranger

Les mer her

 
Det store reiselivsparadokset 
Arrangør: Norwegian 
Når: 16:30 - 17:30
Hvor: Torvgata 7

Norwegian inviterer til en samtale mellom flybransjen, reiselivsnæringen, politikere og miljøbevegelsen om "Det store reiselivsparadokset". Flytrafikk er en del av klimautfordringen. Samtidig er reiseliv og turisme en viktig bærebjelke for norsk økonomi. Det eksisterer også mange myter og misforståelser rundt flytrafikk og klima, og det er svært mange meninger om hvor løsningen ligger. Det som er helt sikkert er at hvis vi skal finne løsningene må vi tørre å ta diskusjonene.

 NHO Reiselivs-direktør, Kristin Krohn Devold, deltar i debattpanelet. 

Les mer her

 

Torsdag 15. august 
Hva: Offentlige anskaffelser - et marked for alle 
Når : 08.00 - 09.00 
Hvor: Mør Biffhus/Næringslivets hus, 2. etg. 

Frokost blir servert før arrangementetsstart kl 8.00 

Konkurranse om oppgaver bidrar til en effektiv anvendelse av offentlige ressurser . Et velfungerende marked er åpent for alle. Det er ingen rasjonell grunn til å stenge ute bedrifter som ønsker å konkurrere, på grunn av høye terskelverdier, store landsdekkende avtaler eller uriktig bruk av anbudsreglene. NHO er ikke opptatt av hvem som vinner kontraktene, men at de bedrifter som ønsker, skal få delta.

NHO Reiseliv stiller med Børrea Schau-Larsen, Solstrand Hotell og Politisk rådgiver Kjersti Aastad 

Les mer her 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: