To medaljer hjem til Norge!

Publisert

#205

Medaljer klar til utdeling. Nordisk Mesterskap for kokk- og servitørlærlinger 2018. Foto: Hilde Veum/NHO Reiseliv.

De norske kokk- og servitørlærlingene tok med seg bronsemedaljer hjem. Danmark har de beste kokkelærlingene og Island har de beste servitørlærlingene i Norden.

Fredag og lørdag arrangerte NHO Reiseliv, sammen med søsterorganisasjoner fra Norden, konkurranse for å kåre de beste kokk- og servitørlærlingene.

Resultatliste Nordisk Mesterskap for kokk- og servitørlærlinger 2018:

Kokkelærlinger:
1. plass Danmark – Mathias Dyhr Rothmann og Magnus Rosendahl
2. plass Island – Hinrik Örn Lárusson og Steinbjörn Björnsson
3. plass Norge – Madelen Camilla Rolland og Jon Erlend Matre

Servitørlærlinger:
1. plass Island – Axel Arni Herbertsson og Sigurður Borgar
2. plass Danmark – Emma Hoff Hjorth og Mikkel Nørgaard Sørensen
3. plass Norge – Jenny Nguyen og Ole August Rosengren

Varierte oppgaver for deltakerne

Den årlige konkurransen fremhevet igjen utrolige gastronomiske ferdigheter. På fredag konkurrerte kokkene i en klassisk suppe på asparges og en varm, vegetarisk hovedrett med sopp fra hagen til restaurantskolen. De nordiske servitørlagene viste sine evner i borddekking, vingjenkjenning og vinmatching, bararbeid, filetering og tranchering. Videre ble det avholdt en teoritest for alle.

Lørdag fikk kokkelærlingene utdelt en "mysterybasket" med ingredienser til en fireretters meny. Og servitørene, dekket opp, flamberte og serverte rettene til gjestene og dommerne.
Læringene fra Island, Norge, Sverige, Finland og Danmark ble kvalifisert til Nordisk Mesterskap fra sine nasjonale mesterskap. Norges deltakere er vinnere av Norgescup, arrangert av NKL.

Helt siden oppstarten i 1981, har konkurransen løftet det nordiske flagget av gastronomi og gjestfrihet til nye høyder. Talentfull ungdom har fått nettverk på tvers av landegrensene, og både lærlingene og deres lagledere har fått mye ny lærdom.

Les også: 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: