NHO Reiseliv og Norske Kokkers Landsforening (NKL) viderefører samarbeid om rekruttering

Nyhet, Jobb i reiseliv, Innkjøp

Publisert

Samarbeid med NKL

Ny støttespilleravtale signert. Fra venstre: Kommunikasjons- og markedsansvarlig Lise Annett Smith i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden, kommunikasjonsdirektør Merete Habberstad i NHO Reiseliv og daglig leder Espen Wasenius i Norske Kokkers Landsforening (NKL).

NHO Reiseliv har fornyet en avtale om å støtte Norske Kokkers Landsforenings (NKL) arbeid med rekruttering til kokkefaget.

Avtalen, som i år fornyes for tredje gang, innebærer at NHO Reiseliv og NHO Reiseliv Innkjøpskjeden støtter NKL med 105.000 kroner i 2019. Summen er øremerket NKLs arbeid med rekruttering.

– Styrke den norske kokken i hele sin bredde

– Begge grenene i NHO Reiseliv går her sammen om å bidra til å støtte det generelle rekrutteringsarbeidet i NKL. I denne sammenhengen handler det først og fremst om å øke antallet søkere til restaurant- og matfag, sier daglig leder Espen Wasenius i NKL.

– NKL har et enormt viktig nettverk og en kompetanse som vi ønsker å støtte opp om. Denne støttespilleravtalen signaliserer vår ambisjon om å styrke den norske kokken i hele sin bredde. NKL har også mye kunnskap om kokkenes utfordringer som er nyttig for oss å få innsikt i. I tillegg gir de oss tilgang til viktige arenaer der vi kan møte og rekruttere flere medlemmer, sier kommunikasjonsdirektør Merete Habberstad i NHO Reiseliv.

– Unge ledere med ny tilnærming til lærlinger

1. mars er ordinær søknadsfrist for inntak til videregående skole og formidling til læreplass. NKL-sjef Wasenius har følgende budskap til ungdom som vurderer å søke seg til restaurant- og matfag.

– Enten du velger kokk, servitør eller institusjonskokk, så kommer du inn i en levende, kreativ bransje som alle vil få jobb i. Vi er i konstant behov for å fylle rundt tusen stillinger på restaurant. Bransjen har de siste årene fått mange nye, unge ledere som har en helt ny tilnærming til å ha unge lærlinger, og disse lederne har stor kunnskap som de gjerne vil dele med unge mennesker, sier Wasenius.

Se også:

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: