NHO Reiseliv

Innhold

Seier til lærlinger fra Statholdergaarden, Brasserie France og Quality Hotel Expo

Nyhet, Jobb i reiseliv

Publisert

Norgescup 2019 - kokkevinnere

Statholdergaardens Håvard Onsøyen (t. v.) og Audun Blystad var best av kokkene i årets Norgescup for kokk- og servitørlærlinger - her med lagleder Torbjørn Forster i midten. Foto: Fredrik Ringe/NKL Rogaland

Audun Blystad og Håvard Onsøyen fra Statholdergaarden tok gull i kokkeklassen i årets Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger.

Norgescup er kjent som en inspirerende konkurranse for fremtidige kokker og servitører, og arrangeres av Norske Kokkers Landsforening med NHO Reiseliv som samarbeidspartner. Konkurransen har vært åpen for lærlinger med godkjent lærekontrakt i bedrift. I alt 50 lærlinger fra hele landet deltok i Norgescup 2019.

Konkurransen startet med semifinaler fredag og ble avsluttet med finale lørdag.

Finaleoppgaven var tilberedning og anretning i samarbeid med servitørlaget. Lagene serverte en tre-retters meny for 12 personer, hvorav tre kuverter til dommere, én til utstilling og åtte kuverter til gjester. Hovedretten var kjøttretten «Beef Wellington».

– En vanvittig kul dag. Vi hadde en litt rusten semifinale, men kom oss heldigvis til finalen. Der gikk det meste etter planen, og vi leverte et veldig godt produkt. Å havne på topp er helt surrealistisk. Det er jo det største som kan oppnås som lærling. Utrolig deilig, sier Håvard Onsøyen, som vant kokkekonkurransen sammen med Audun Blystad.

Kokkene

1. plass: Audun Blystad og Håvard Onsøyen, Statholdergaarden, Oslo

2. plass: Madelen Tellefsen og Kamilla Moe Johansen, Color Line, Vestfold

3. plass: Sondre Selland Tjensvoll og Sebastian Hatteland Undheim fra NB Sørensen og Bevaremegvel, Rogaland

Norgecup 2018 – servitørvinnere

Emily Høgseth Asphaug og David Andres Grønmo Pereira fra Brasserie France vant servitørkonkurransen under Norgescup. Foto: Fredrik Ringe/NKL Rogaland

Servitørene

1. plass: Emily Høgseth Asphaug og David Andres Grønmo Pereria, Brasserie France, Oslo

2. plass: Rikke Norbø og Hussein Albederi, Renaa Restauranter, Rogaland

3. plass: Birk Tangen og Magnus Danielsen, Statholdergaarden, Oslo

De to vinnerlagene går videre til Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Stockholm 26. og 27. april.

Resepsjonister også i aksjon

NM i resepsjonsfag for lærlinger 2019

Disse kom på pallen i NM i resepsjonsfag for lærlinger 2019: Kayleigh Phillips, Gardermoen Airport Hotel (3. plass), Even Hereid Solberg, Quality Hotel Expo (1. plass) og Aleksander Christensen, Thon Hotel Bergen Airport (2. plass).

Parallelt med Norgescup har det vært arrangert NM i resepsjonsfag for lærlinger. NHO Reiseliv er med som samarbeidspartner også i denne konkurransen. Av 12 deltakere havnet følgende på pallen.

1. plass: Even Hereid Solberg, Quality Hotel Expo

2. plass: Aleksander Christensen, Thon Hotel Bergen Airport

3. plass: Kayleigh Phillips, Gardermoen Airport Hotel

– Dette er veldig gøy. Jeg følte det gikk bra under hele konkurransen, men at jeg skulle få 1. plass, hadde jeg ikke trodd. Det er morsomt å se at jeg får til noe jeg liker å drive med, og jeg synes det er fint at lærlinger kan få vist seg frem på denne måten. Jeg vil gjerne takke Laila Berge fra Lærlingekompaniet for god oppfølging gjennom læretiden og Pernille Nielsen på Quality Hotel Expo for god opplærling, sier resepsjonistvinner Even Hereid Solberg.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: