NHO Reiseliv

Innhold

Innovasjonsprogram ber om søknader fra reiselivsbedrifter

Nyhet, Overnatting, Servering

Publisert

Thon Hotel Lofoten er en av få reiselivsbedrifter som har mottatt midler fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Nå oppfordres flere reiselivsbedrifter, klynger og destinasjoner til å søke om innovasjonsmidler.

Det er stiftelsen Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) som administrerer Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) i samarbeid med Norges forskningsråd og Innovasjon Norge.

Programmet gir økonomisk støtte til idéfasen av innovasjonsprosjekter. Siden oppstarten i 2009 har 40 millioner kroner blitt delt ut til 102 innovasjonsprosjekter. Prosjektene spenner fra innovasjon av tjenester, produkter, forretningsmodeller og organisasjonsutvikling. Midlene bevilges fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Søknadsfrist i april

Alle prosjektene har som formål å øke innovasjonsgraden i norske bedrifter og offentlige foretak. Nå vil Norsk design- og arkitektursenter ha flere søknader fra reiselivet.

– Det har vært gjennomført et par DIP-prosjekter innen reiseliv tidligere, og vi vil gjerne få med flere søknader fra bransjen i årets runde, sier Anita C. Drabløs, prosjektleder for Designdrevet innovasjonsprogram (DIP).

Startskuddet for årets søknadsrunde er gått, og søknadsfrist i 2015 er 29. april.

Les mer om tildelingskriterier og søknadsprosess 

Helårs opplevelsesanlegg

Thon Hotel Lofoten er en av få reiselivsbedrifter som har vunnet frem med en søknad om DIP-midler. Bedriften søkte i 2012 om støtte til å utvikle en helårsbasert, nasjonal attraksjon og samtidig opparbeide seg erfaring med bruk av designkompetanse i utviklingen av reiselivskonsepter.

Investorene Olav Thon og Svein Erik Drechsler ønsker å bygge et oppvarmet havbad på øya Bukkedauen i Svolværs indre havn. Målet er å sikre Lofoten en fremtid som et helårig reisemål.

– Det er viktig for Olav Thon Gruppen og investorene at man evner å skape et opplevelsesanlegg for framtida som kan bidra til at Lofoten tar en posisjon i morgendagens reiseliv, og at man samtidig ivaretar Lofotens fantastiske egenart, natur og kultur, sa Morten Thorvaldsen, administrerende direktør i Thon Hotels, i en pressemelding da planene ble kjent.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: