NHO Reiseliv advarer mot Half N Half Media AS og Registrerings Selskapet Europa

Flere medlemsbedrifter melder om pågang fra selskapene Half N Half Media AS og Registrerings Selskapet Europa. NHO Reiseliv advarer mot å kjøpe tjenester av de to selskapene.

NHO Reiseliv får jevnlig henvendelser fra medlemsbedrifter som har mottatt det som ligner fakturaer fra Half N Half Media AS. Selskapet selger katalogoppføringer på virksomhetens side www.dinopplysning.no , som nå er nedlagt. 

Betaler i vanvare

Half N Half Media sender ut det de kaller «kampanjetilbud», men hvor «tilbudet» ligner en faktura.  Selskapet bruker imidlertid ikke benevnelsen «faktura» i dokumentet.

– Ser du nøye på dokumentet, vil du også registrere at ordet kampanjetilbud fremgår. Faktum er at mange lar seg lure og betaler «fakturaen» i den tro at man plikter å gjøre dette, sier advokat Kjell Ola Berg i NHO Reiseliv.

Det er NHO Reiselivs oppfatning at tilbyder i dette tilfellet spekulerer i å kamuflere et «tilbud» som en faktura – med den følge at virksomheter betaler i vanvare. 

– Produktet som tilbys, er etter vår oppfatning også tilnærmet verdiløst. På bakgrunn av dette vil vi advare mot selskapet Half N Half Media AS, og dersom man mottar «faktura» fra dette selskapet, bør denne kastes i søppelbøtta, oppfordrer Berg.

NHO Reiseliv mottar også stadig henvendelser fra medlemsbedrifter som har pågang fra Registrerings Selskapet Europa eller RegistreringsBolaget Europa HB, som det også går under.

Selskapet, som påberoper seg å selge domenenavn, kontakter næringsdrivende med den påstand at de har pågang fra andre som ønsker å kjøpe samme domenenavn som den næringsdrivende allerede eier, men med andre toppnivådomener som org, net, info, biz, name og com.

– Registrerings Selskapet Europa synes å ha den edle hensikt at det ikke selger sine produkter til hvem som helst. I stedet for å selge til den som faktisk bestiller tjenesten, leter de heller opp den som har .no-adressen, og forsøker å få vedkommende til å kjøpe det samme som de allerede kunne ha solgt, sier Berg.

Truer med rettslig inndrivelse

Han mener påstanden fra selskapet faller på sin egen urimelighet.

– Vi advarer mot å la trusselen om oppkjøp av domenenavn med andre toppnivådomener motivere et kjøp fra selskapet, sier advokaten.

Registrerings Selskapet Europa er for øvrig meget aktiv i oppfølgningen av påståtte bestillinger, og opptrer relativt pågående i form av telefonhenvendelser og eposter med trusler om rettslig inndrivelse. 

Følg med i sommer

Berg i NHO Reiseliv sier sommersesongen synes å være høytid for selskaper som selger katalogoppføringer ved bruk av tvilsomme metoder.

Medlemmer som ønsker bistand i forbindelse med tvister med de nevnte selskapene, kan kontakte en av NHO Reiselivs advokater.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: