NHO Reiseliv advarer mot Office Direct

Nyhet, HMS, Medlemskap og fordeler

Publisert

Flere av NHO Reiselivs medlemsbedrifter har mottatt det som ligner fakturaer fra det spanskregistrerte firmaet Office Direct. NHO Reiseliv ber medlemsbedrifter være obs på firmaet.

– Her presenteres bedrifter for noe som ligner en faktura med betalingsplikt, men som med liten skrift omtales som et tilbud. Hele konseptet går ut på å få bedrifter til å betale i vanvare, sier advokat Kjell Ola Berg i NHO Reiseliv.

Varen som Office Direct vil at bedrifter skal betale for, er programmet Microsoft Office 2012 Business Pro. For å få tilgang til en nedlastningslenke må mottaker ifølge «fakturaen» betale 580 euro, cirka 4700 kroner. Det er om lag dobbelt så mye som programvaren koster ellers, skriver TryggHandel.no.

Advokat Berg i NHO Reiseliv har følgende råd til medlemsbedrifter:

– De som får slike regninger i posten, bør kaste det i søpla. Hvis du ikke har betalt og du senere blir møtt med at det eksisterer en bindende avtale, bør du protestere på kravet. Det kan du gjøre per epost og brev. Presiser at du aldri har bestilt noe og at du bestrider kravet. Omtvistede krav er ikke gjenstand for inkasso og kreditor må i så fall få dom for sitt krav, sier NHO Reiseliv-advokaten.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: