NHO Reiseliv

Innhold

Skandinavias største klatrepark Høyt & Lavt Vestfold inn i NHO Reiseliv

Nyhet, Medlemskap og fordeler

Publisert

Reiselivspotensialet er enormt i Norge, mener klatreparkgründer Hans Christian Wilson (43). Nå har han meldt Høyt & Lavt Vestfold inn i NHO Reiseliv.

Med over 200 apparater og 14 løyper er klatreparken ved Numedalslågen i Steinsholt den største i Skandinavia. Parken er også en av Europas største.

– Potensialet for reiselivsutvikling er enormt her til lands, men for at potensialet skal kunne tas ut må små reiselivsaktører i distriktene overleve. Da er det viktig å ha NHO Reiseliv på laget, som kan hjelpe til med de store sakene, som å gjøre det lettere å få sette opp skilt til reiselivsbedrifter, sier Wilson.

Stabil baseturisme

– Grunnen til at jeg etablerte meg i Vestfold er den sterke og stabile baseturismen som vi har her, som betyr at gjestene bor på sine hytter over lengre tid. Samtidig så jeg at det skjedde mye. IKEA holdt på å etablere seg, vi fikk fergen fra Danmark og en ny motorvei som nettopp er ferdig.

Flest norske gjester

Nå er 35.000 betalende gjester innom Høyt & Lavt Vestfold hvert år. De aller fleste er nordmenn, hovedsakelig fra Vestfold, men også fra Østfold og Oslo.

– Før vi etablerte oss var det ikke noe aktivitetstilbud her for ferierende om sommeren. Nå har vi skapt et tilbud som appellerer til absolutt alle, sier Wilson, som ikke legger skjul på at ambisjonene er store.

– Målet er å gjøre Høyt & Lavt Vestfold til en av landets fremste fornøyelsesparker, sier han.

Tenker på fremtiden

I tillegg til å drive aktivitetsparker leverer Høyt & Lavt parksystemer og tilbyr guidede fjellturer. For reiselivsgründer Wilson, som er utdannet fjellfører og har jobbet som befal i Forsvaret, er det naturlig å tenke sikkerhet først.

– Sikkerhetskulturen er svært sterk i Forsvaret. Når vi planlegger en aksjon, planlegger vi til det kjedsommelige. Det samme gjelder i Høyt & Lavt. Jeg tenker mye på fremtiden til selskapet og de ansatte, som jeg veldig gjerne vil beholde, og hvordan vi kan redusere risiko og samtidig oppnå det vi ønsker, sier han.

Lokalt først

Fremtiden ser lys ut for Høyt & Lavt. Wilson forteller at flere nye prosjekter er på gang.

– Klatreparkmarkedet er fortsatt et ungt marked her til lands. Totalt er det cirka 20 parker i Norge mot rundt 700 i Frankrike. Noe av det viktigste jeg har lært er å bygge en sterk, lokal base før man eventuelt ekspanderer. Det har jeg tenkt å holde fast ved, sier han.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: