NHO Reiseliv

Innhold

Ny juli-rekord for hotellene

Nyhet, Overnatting

Publisert

I juli registrerte norske hotell for første gang over 3,1 millioner overnattinger. Det er 8 prosent flere enn rekorden fra juli 2015, og dermed har hotellene hatt sin beste juli noen gang.

I år som i fjor har både flere nordmenn og utlendinger valgt å bo på hotell i den store feriemåneden. I juli 2016 var det 1,2 millioner utenlandske overnattinger ved norske hotell. Det er 14 prosent flere enn samme måned i 2015. Tallet på norske hotellovernattinger gjekk opp 4 prosent til 1,9 millioner, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

Trygger arbeidsplasser

– Det er fantastisk gledelig at ferierende nordmenn øker samtidig med den kraftige veksten i utlendinger. Det bekrefter signaler fra hotellene om at også flere nordmenn velger å feriere i Norge, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Hun sier den kanskje viktigste  effekten av turistveksten er at det bidrar til å trygge arbeidsplasser i en tid med fallende oljeinvesteringer.

– I tillegg gagner ikke veksten bare reiselivsnæringen. Flere turister kommer også andre bransjer til gode, blant annet varehandelen, og bidrar til å trygge arbeidsplasser der, sier Krohn Devold.

Godt fornøyd med årets sommersesong

En av reiselivsbedriftene som kan se tilbake på en god sommersesong, er Stokkøya Sjøsenter på Fosenhalvøya i Sør-Trøndelag.

Stokkøya Sjøsenter er et hotell og kurs- konferansested som tilbyr ulike typer overnatting, aktiviteter og servering.

– Vi hadde en veldig fin vår, juli var over budsjett og august var strålende. Vi er derfor veldig godt fornøyd med årets sommersesong, forteller Torild Langklopp, som er daglig leder ved bedriften.

– Vi har hovedsakelig gjester fra Sør- og Nord-Trøndelag, men vi har en økning i gjester fra resten av Norge. Vi har også en økning i utenlandske turister. Det er gjerne turister som tar en avstikker til Stokkøya før de drar videre nordover til for eksempel Lofoten. Det synes vi er veldig gledelig, sier Langklopp.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: