NHO Reiseliv

Innhold

Advarer mot lokkefaktura fra HMS Kontroll/Hokstad Marketing & Solutions

Nyhet

Publisert

Registreringsfrist er et begrep som ikke må forveksles med betalingsfrist. Dette er nemlig ikke en regning, men et tilbud.

NHO Reiseliv advarer medlemsbedrifter mot lokkefakturaer merket «HMS-Service 2018» fra firmaet HMS Kontroll.

Flere av NHO Reiselivs medlemsbedrifter har fått tilsendt det som ligner en regning fra HMS Kontroll. Der står det: «Alle bedrifter skal føre internkontroll/systematisk HMS-arbeid. Arbeidsgiverens ansvar jf. Arbeidsmiljøloven».

Videre står det med mindre skrift: «Ved innbetaling vil HMS Kontroll bistå med HMS-Service. Dette innebærer full veiledning innen internkontroll. Det vil bli tilsendt en HMS-håndbok med veilednings instruks. Alle henvendelser ifbm med dette tilbudet sendes til hmskontroll@outlook.no. VIKTIG: dette er en giro».

Ikke betal

Giroen er ikke en regning mottakeren må betale, men et tilbud om å betale. Giroen inneholder ingen betalingsfrist, men en «reg. frist» der man normalt finner informasjon om betalingsfrist.

NHO Reiseliv oppfordrer medlemmer til ikke å betale og kaste «fakturaen». 

Firmaet som sendte giro til NHO Reiselivs medlemsbedrift, har organisasjonsnummer 917 877 033 og foretaksnavnet Hokstad Marketing & Solutions i Brønnøysundsregistrene. Det er et enkeltmannsforetak som er registrert i Trondheim og eid av Joakim Hokstad. Firmaet er oppført i bransjekategori mediebyrå, reklamebyrå, medieformidlingstjenester.

Andre tilfeller

I april gikk alarmen hos Entreprenørselskapet Consto AS da selskapet mottok en lignende giro fra samme firma.

I dette tilfellet, som er omtalt av bygg.no, sto Hokstad Marketing & Solutions oppført som betalingsmottaker på giroen. På giroen som NHO Reiseliv har fått tilgang til, var Hokstad Marketing & Solutions byttet ut med HMS Kontroll. Organisasjonsnummeret er likevel det samme.

Dagbladet skrev i april at Joakim Hokstads virksomhet de siste to årene blitt politianmeldt en rekke ganger for fakturabedrageri.

 

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: