NHO Reiseliv

Innhold

Møt NHO Reiseliv på Arendalsuka 2018

Restauranten Mør Biffhus i Arendal fungerer som Næringslivets Hus under Arendalsuka. Der skal NHO Reiseliv og direktør Kristin Krohn Devold (innfelt) være med på å arrangere flere møter og samlinger tirsdag 14. august. Foto: Ken/Thomas Kleiven

NHO Reiseliv er synlig med egne arrangementer når det politiske Norge samles for å diskutere viktige samfunnsspørsmål under Arendalsuka neste uke.

Arendalsuka er en viktig møteplass rett etter ferien. Fra 13. til 18. august er det debatter, seminarer, «stands» og uformelle møter mellom politikere, interesseorganisasjoner og andre samfunnsaktører i sørlandsbyen. NHO Reiseliv er med på å arrangere flere møter og samlinger under Arendalsuka.

Gi små bedrifter et hjemmemarked – adgang til det offentlige markedet skaper nye jobber

Tid: Tirsdag 14. august fra 08.30 til 09.45.
Sted: Restauranten Mør Biffhus (andre etasje) i Nedre Tyholmsvei 2 i Arendal.
Arrangør: NHO og NHO Reiseliv.

Offentlig sektor kjøper varer og tjenester for 500 milliarder kroner i året. En stor andel av norske bedrifter utfører oppdrag i det offentlige markedet. Utviklingen i dette markedet er derfor av av stor betydning for private bedrifter. Skal det skapes flere jobber, må det bli lettere for små og mellomstore bedrifter å slippe til og konkurrere på dette store markedet.

Kunngjøring av mindre kontrakter og deltakelse i store rammeavtaler er et viktig bidrag til verdiskaping. Hvordan kan politikere bidra til at det blir lettere for små bedrifter?

Arrangementet er gratis og krever ikke påmelding. 

Les mer om arrangementet

Politikk for flere arbeidsplasser i reiselivet

Tid: Tirsdag 14. august fra 10.00 til 11.45.
Sted: Restauranten Mør Biffhus (andre etasje) i Nedre Tyholmsvei 2 i Arendal.
Arrangør: NHO Reiseliv.

Kom og finn ut hvorfor vi sier at reiselivet er kommunenes bestevenn, og hvilke utfordringer som bør løses om forholdet skal fortsette å blomstre.

Program:

  1. Erik Jacobsen fra konsulentselskapet Menon legger fram rapport om reiselivets verdiskaping.
  2. NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold om NHO Reiselivs posisjon og næringens utfordringer.
  3. Fellesforbundets leder Jørn Eggum om verdien av arbeid i reiselivsnæringen og rammer for å lykkes med vekst.
  4. Daglig leder Tony André Eide i Festningshotellene om utfordringene for sine bedrifter. 
  5. Rigmor Aaserud (Arbeiderpartiet) og Margret Hagerup (Høyre) 

Arrangementet er gratis og krever ikke påmelding.

Les mer om arrangementet

Bli med å sette strek for seksuell trakassering

Tid: Tirsdag 14. august fra 12.00 til 13.00

Sted: Clarion Hotel Tyholmen på Teaterplassen 2 i Arendal, møterom Stuen.

NHO Reiseliv, Arbeidstilsynet, Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO), Fellesforbundet, Parat, KS og Virke lanserer felleskampanjen «Sammen setter vi strek for seksuell trakassering». Vi tilbyr blant annet kurs og veiledning til alle som ønsker å forebygge og håndtere seksuell trakassering på sin arbeidsplass. Kampanjen er i utgangspunktet rettet mot utelivsbransjen, men er like relevant for hele arbeidslivet.

Program:

  1. Åpning og lansering av kampanjen Ved arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H).
  2. Slik setter vi strek for seksuell trakassering Ved NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold, Fellesforbundets forbundssekretær Clas Delp og Anne-Cathrine Hjertaas, avdelingsdirektør for KS Arbeidsgiverpolitikk.
  3. Minikurs i forebygging og håndtering av seksuell trakassering Ved Claus Jervell, fagdirektør i Likestillings- og diskrimineringsombudet, og Trude Hammer, nasjonal koordinator for overnatting og servering i Arbeidstilsynet.
  4. Avslutning og oppfordring om å sette strek for seksuell trakassering Ved direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet og likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.

Arrangementet er gratis og krever ikke påmelding.

Les mer om arrangementet

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: