NHO Reiseliv

Innhold

Regjeringen videreutvikler Altinn - lover enklere hverdag for hoteller og restauranter

Nyhet, Overnatting, Servering, Politikk

Publisert

Foto: Skjermdump fra altinn.no

Regjeringen vil bruke 50 millioner kroner på å videreutvikle Altinn slik at de offentlige datasystemene lettere kan snakke sammen.

Målet er å få slutt på at folk og bedrifter må levere de samme opplysningene til flere forskjellige instanser i det offentlige, skriver regjeringen i en pressemelding.

Forenkler anbud og tilsyn

– Hoteller og restauranter har i årevis brukt mye tid på å sende de samme opplysningene til ulike etater og tilsyn, tid som kunne vært brukt på gjester. Derfor er vi utrolig fornøyd med at regjeringen skal bruke 50 millioner på å ruste opp Altinn, slik at det blir enklere å delta i anbudskonkurranser og ha dialog med tilsynsmyndigheter, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Det var statsminister Erna Solberg som først kom med den gledelige nyheten under arrangementet Innovasjonstalen 2018 hos Innovasjon Norge torsdag 31. mai.

Levere opplysninger én gang

– Regjeringens mål at ingen skal måtte levere den samme opplysningen til det offentlige mer enn én gang. Det vil kunne spare det offentlige og næringslivet for store summer som vi heller kan bruke på felles velferd, sier statsministeren i pressemeldingen fra regjeringen.

– Digitalisering preger en stor del av den omstillingen vi skal gjennomføre for å sikre et bærekraftig velferdssamfunn. Utviklingen av Altinn er en viktig del av digitaliseringen av offentlig sektor, fortsatte hun.

– Dette er et solid bidrag til å frigjøre tid som kan brukes på det bedriftene egentlig holder på med, nemlig å skape verdier og jobber som skal sikre at Norge blir et bærekraftig velferdssamfunn, istemmer næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: