NHO Reiseliv

Innhold

Gjev reiselivspris til Uteguiden

Nyhet, Opplevelser

Publisert

Reiselivsprisen 2018

Reiselivsprisen, som deles ut av Innovasjon Norge, går i 2018 til Uteguiden. Fra venstre: Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge, Michiel Braakhekke og Oscar Almgren i Uteguiden AS og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Marianne Mork/Innovasjon Norge

NHO Reiselivs medlemsbedrift Uteguiden vant onsdag den høythengende Reiselivsprisen for 2018.

– Dette er den største nasjonale prisen vi kan vinne og en utrolig fin bekreftelse på det arbeidet vi har gjort de siste årene, sier daglig leder Oscar Almgren i Uteguiden.

Hvert år deler Innovasjon Norge ut Reiselivsprisen til en person, bedrift eller nettverk som har introdusert en nyskapende reiselivsopplevelse eller videreutviklet en eksisterende reiselivsopplevelse på en innovativ måte. Opplevelsen skal ha bidratt til reiselivsbedriftens suksess og hatt en positiv innvirkning på Norge som reisemål.

I år valgte juryen å dele ut Reiselivsprisen til Uteguiden. Tildelingen skjedde i forbindelse med Innovasjon Norges årlige arrangement «Kickoff reiseliv» i Oslo. Vinneren av årets pris holder til i Ålesund og Stranda, hvor de tilbyr naturbaserte opplevelser.

«Sysselsetter langt flere enn sine egne ansatte»

Juryen skriver i sin begrunnelse at Uteguiden er en foregangsbedrift når det gjelder å fylle naturen med innhold.

Møre og Romsdal-bedriften «tilbyr ingen motoriserte aktiviteter og prøver i størst mulig utstrekning å minske sitt avtrykk på naturen. Dette, og det at bedriften på så få år har klart å skape en sunn helårsbedrift som gjennom samarbeid sysselsetter langt flere enn sine egne ansatte, gjør at Uteguiden AS er en verdig vinner av Reiselivsprisen 2018.», heter det i juryens begrunnelse.

I forbindelse med prisutdelingen vanket det også klapp på skulderen fra næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Uteguiden er en moderne reiselivsbedrift som tilbyr opplevelser som stadig flere turister ønsker i Norge. På en bærekraftig måte har de skapt en stabil helårsbedrift, som skaper arbeidsplasser langt utover egne ansatte. Slike reiselivsbedrifter vil vi har flere av, sier næringsministeren.

– Kompromisser ikke med bærekraft

Prisvinneren får et diplom, gratis deltakelse på neste års Norwegian Travel Workshop (NTW) i Ålesund og 250.000 kroner. De to øvrige finalistene, som i år var Beitostølen Resort/ Destinasjonskirurgene og Loen Skylift, mottar hver 50.000 kroner og fri deltakelse på NTW.

– De tre reiselivsbedriftene som var nominert til årets finale, har alle skapt mange positive ringvirkninger, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Uteguidens resultater var det vi ble mest imponert over i år, og det er en ung bedrift som er med på å sette retning for fremtidens reiseliv i Norge. De kompromisser ikke med bærekraft, de leverer aktiviteter gjester til Norge vil ha, og de tør å tenke nytt når det kommer til å fylle naturen med innhold. Vi håper Reiselivsprisen gir dem et ekstra løft til å satse minst like fullt i årene som kommer, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Årets jury har bestått av reiselivsdirektør Bente Bratland Holm, divisjonsdirektør for bærekraft Inger Solberg og divisjonsdirektør for Brand Norway Cathrine Pia Lund (alle Innovasjon Norge), administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv og bransjedirektør Line Endresen Normann i Virke Reise Norge og kultur.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: