NHO Reiseliv

Innhold

Møt Norges kulinariske fremtidshåp

Nyhet

Publisert

Samlebilde av alle de fem lagene som skal kjempe om seieren i Årets Kokk 2019.

Disse lagene skal kjempe om seieren i Årets Kokk 2019. Vinneren får representere Norge i europamesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or Europe. Foto: Tom Haga, Mats Dreyer, Fredrik Ringe og Marius Rua.

24. september står 30 kokker, commiser og coacher klare til å imponere. Oppgavene er komplekse, tilskuerne er høylytte og dommerne er strenge. Men drømmen om Bocuse d'Or er verdt det. Her er deltakerne i Årets kokk og årets unge kokk 2019.

Snart et år er gått siden Christian André Pettersen vant bronsen i verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or, i Lyon. Med pallplasseringen fastsatte Pettersen og laget hans Norges posisjon som landet med flest medaljer i konkurransen noensinne.

Nå står fem nye lag klare for å bygge videre på det norske Bocuse d'Or-eventyret. De har trent i over ett år. Det er nå det gjelder. Å forsvare Norges ære på den internasjonale kokkescenen er en drøm som henger høyt. Men først må kandidaten vinne Årets Kokk. Og kanskje aller først, Årets unge kokk.

Kulinarisk laginnsats med gull i sikte

Konkurransen går av stabelen i Mathallen i Oslo tirsdag 24. september, og vinneren av konkurransen får æren av å representere Norge i Bocuse d'Or Europe.

De beste i europamesterskapet går videre til selve verdensmesterskapet i kokkekunst - Bocuse d'Or - i Lyon.  Her får de følge i de kulinariske fotsporene til blant andre Bent Stiansen, Tom Victor Gausdal, Geir Skeie og Ørjan Johannessen.

Det er totalt frem lag som skal konkurrere i Årets kokk 2019. Hvert lag består av én coach eller trener, én kokk (som vi også kaller kandidat), og én commis (eller assistent). 

Egen konkurranse for unge

I tillegg til Årets kokk, arrangeres det i år en egen og frittstående konkurranse for unge kokker under samme paraply: Årets unge kokk.

Årets unge kokk arrangeres for første gang i år, og er en uavhengig konkurranse som skal bidra til å bygge opp et miljø av norske kokker, som på sikt skal kunne hevde seg i internasjonale konkurranser. Også her er det fem lag som konkurrerer om førsteplassen.

Både i Årets kokk og Årets unge kokk er lagoppsetningen den samme: Én kokk, én coach og én commis eller assistent, skal løse bestemte kulinariske oppgaver, og levere mat i verdensklasse til et ventende dommerpanel.

NHO Reiseliv på laget

#205

Adm. dir. NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold

NHO Resieliv er medarrangør for begge konkurransene, og vi er selvsagt på plass i Mathallen under Årets unge kokk og Årets Kokk. 

 Dette er  veldig spennende konkurranser, og vi er stolte av å kunne være med på å støtte opp om disse unge, flinke og inspirerende kokkene på veien videre ut i verden. De har bred kompetanse, urokkelig nysjerrighet og kjærlighet for faget sitt- og et brennende engasjement som er tydelig å spore i arbeidet de legger ned hver eneste dag. De er - og burde være -  en inspirasjon for oss alle, sier Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv. 

Her er Norges internasjonale kulinariske fremtidshåp

Nedenfor finner du alle lagene som skal konkurrere i Årets unge kokk og Årets Kokk 2019. Du kan se dem i aksjon i Mathallen - men kom tidlig - for her blir det fullt! 

 

Årets unge kokk 2019: Team Aron 

Team Aron Årets unge kokk 2019. Kandidat Aron Espeland, commis Andreas Fjellheim og Coach Pål Suarez

Team Aron Årets unge kokk 2019. Kandidat Aron Espeland, commis Andreas Fjellheim og Coach Pål Suarez. Foto: Eirik Vatne.

Kandidat:  Aron Espeland (22) fra Bryne. Jobber til daglig som kokk på Restaurant Vaaghals i Oslo

Commis: Andreas Fjellheim (18) fra Aurskog. Er for tiden lærling ved Vaaghals i Oslo.
 Coach: Pål Suarez (50) fra Oslo er kjøkkensjef og eier av Brasserie France i Oslo.

Årets unge kokk 2019: Team Ekholt

Årets unge kokk 2019:  Team Ekholt. Kandidat Celine E. Ekholt, Commis Na Tran og coach Mikael Svensson. Foto: Marius Viken // Pudder Agency

Årets unge kokk 2019: Team Ekholt. Kandidat Celine E. Ekholt, Commis Na Tran og coach Mikael Svensson. Foto: Marius Viken // Pudder Agency

Kandidat: Celine E. Ekholt (20) fra Kråkstad. Jobber som Chef de partie ved Restaurant Kontrast i Oslo.

Commis: Na Tran (18) fra Eidsvoll.  I dag er hun lærling ved Restaurant Arakataka i Oslo.
Coach:  Mikael Svensson (36) fra Skåne i Sverige. Eier og driver av Michelin-restauranten Kontrast i Oslo.

Årets unge kokk 2019: Team Liliana

Kandidat Liliana Haaland, commis Aleksandra Haaland og coach Bjørn Hettervik utgjør Team Liliana i Årets unge kokk 2019. Foto: K.V.Hansen.

Kandidat Liliana Haaland, commis Aleksandra Haaland og coach Bjørn Hettervik utgjør Team Liliana i Årets unge kokk 2019. Foto: K.V.Hansen.

Kandidat: Liliana Haaland (22) fra Karmøy, jobber i dag som selvstendig kokk

Commis:  Aleksandra Dawidowicz (20) fra Haugesund. Lærling hos Scandic Maritim Haugesund. 
Coach: Bjørn Hettervik (56) er kjøkkenleder ved Datteren te Lothe i Haugesund.

Årets unge kokk 2019: Team R.H. Norway

Lagbilde av Team RH Norway: kandidat Runar Helgeland, commis Sebastian Undheim og coach Tony Martin.

Team RH Norway stiller i Årets unge kokk i 2019 med kandidat Runar Helgeland, commis Sebastian Undheim og coach Tony Martin. Foto: Fredrik Ringe

Kandidat: Runar Helgeland (22) fra Sandnes. Jobber som souschef på Nb Sørensen Annen Etage i Stavanger
Commis: Sebastian Undheim (18) fra Klepp på Jæren. Llærling på Bevaremegvel i Stavanger.
Coach: Tony Martin (32) fra Tananger utenfor Stavanger. Jobber som kjøkkensjef på Bellies, som partner til St 13 og konsulent for Nb Sørensen Annen Etage.

Årets unge kokk 2019: Team Vartdal

Lagbilde av Team Vartdal, bestående av kandidat Aleksander Løkkeberg Vartdal, commis Sebastian Skauen Johnsen og coach Stian Gregersen. Foto: Mats Dreyer

Lagbilde av Team Vartdal, bestående av kandidat Aleksander Løkkeberg Vartdal, commis Sebastian Skauen Johnsen og coach Stian Gregersen. Foto: Mats Dreyer

Kandidat: Aleksander Løkkeberg Vartdal (24) fra Klemetsrud i Oslo. Jobber som kjøkkensjef på Happolati. 
Commis: ebastian Skauen Johnsen (19) fra Fredrikstad, jobber som lærling på restaurant Rest i Oslo.
Coach: Coach Stian Gregersen er (28) fra Øyer, er kjøkkensjef på restaurant Stock i Oslo

Årets Kokk 2019: Team Dalelv

Lagbilde av Team Dalelv før Årets kokk 2019. Kandidat Øyvind Bøe Dalelv, commis Tobias Gabrielsen og coach Håkon Solbakk. Foto: Mats Dreyer.

Lagbilde av Team Dalelv før Årets kokk 2019. Kandidat Øyvind Bøe Dalelv, commis Tobias Gabrielsen og coach Håkon Solbakk. Foto: Mats Dreyer.

Kandidat: Øyvind Bøe Dalelv , 29 år fra Bodø. Kjøkkensjef på Michaels, Oslo.
Commis: Tobias Gabrielsen, 19 år fra Kirkenes. Kokk på Michaels i Oslo
Coach: Håkon Solbakk, 27 år fra Nærøy. Kjøkkensjef på Nordøst i Oslo

Årets kokk 2019: Team CAP

Lagbilde av Team CAP før Årets kokk 2019. Fra venstre: commis Even Strandbråten Sørum, kandidat Christian André Pettersen og coach Rasmus J. Skoglund.

Kandidat Christian André Pettersen, commis Even Strandbråten Sørum og coach Rasmus J. Skoglund utgjør Team CAP i Årets kokk 2019. Foto: Tom Haga.

Kandidat: Christian André Pettersen, 30 år fra Bodø, jobber på Fisketorget i Stavanger.
Commis: Even Strandbråten Sørum, 20 år fra Begna. Kokk på Fagn i Trondheim.
Coach: Rasmus Johansen Skoglund, 29 år fra Bodø, Konseptansvarlig på Jag Concepts i Bodø.

Årets kokk 2019: Team Werkland 

#205

Team Werkland stiller i Årets kokk 2019 med kandidat Håvard Werkland, commis Runa Ailin Kvendseth og coach Thomas Johansen Borgan. Foto: Marius Rua

Kandidat: Håvard Werkland, 25 år fra Kyrksæterøra. Souschef Speilsalen i Trondheim.
Commis: Runa Ailin Kvendseth, 22 år fra Ekeberg. Kokk på Speilsalen i Trondheim.
Coach: Thomas Johansen Borgan, 38 år fra Rørvik. Eier av Kraft Bodega i Trondheim.

Årets kokk 2019: Team MDK

Lagbilde av Team MDK: kandidat Marius Dragsten Kjelsrud, commis Ingrid Løland og coach Sigurdur Runar "Siggi" Ragnarson. Foto: Fredrik Ringe.

Team MDK stiller i Årets kokk 2019 med kandidat Marius Dragsten Kjelsrud, commis Ingrid Løland og coach Sigurdur Runar "Siggi" Ragnarson. Foto: Fredrik Ringe.

Kandidat: Marius Dragsten Kjelsrud, 26 år fra Stjørdal. Chef de partie på Spiseriet Stavanger Konserthus.
Commis: Ingrid Løland, 20 år fra Sola. Kokk på SpiserietStavanger Konserthus.
Coach: Sigurdur Ragnarsson, 35 år fra Island. Daglig leder på Spiseriet Stavanger Konserthus.

Årets kokk 2019: Team Bendi

Lagbilde av Team Bendi. Fra venstre commis Eline Sofie Sunde, kandidat Filip August Bendi, og coach Sebastian Myhre.

Lagbilde av Team Bendi. Kandidat Filip August Bendi, commis Eline Sofie Sunde og coach Sebastian Myhre. Foto: Tom Haga

Kandidat: Filip August Bendi, 31 år fra Sandnes. Kreativ utvikle r på Thon Hotel Bristol, Oslo.
Commis: Eline Sofie Sunde, 21 år fra Stavanger. Kokk på Thon Hotel Bristol.
Coach: Sebastian Myhre, 34 år fra Oslo. Kjøkkensjef ved Stallen og Fyr Bistronomi i Oslo.

Jobb i reiseliv yrkesfag

Bli lærebedrift

Det finnes svært mange gode grunner for søke om å bli godkjent lærebedrift og tilby læreplasser. Her er fem av dem.

yrkesfag, utdanning

Yrker og utdanning

Kan du tenke deg en jobb der du er med på å gi andre mennesker gode opplevelser? Da er kanskje en utdanning innen reiseliv noe for deg.

Jobb i reiseliv

Legater og stipender

Å videreutdanne seg kan være en kostbar affære. Les mer her om hvordan du kan få økonomisk støtte.

Informasjonsmateriell - yrkesfag

Her har vi samlet materiell som bedrifter, rådgivere, lærere, opplæringskontorer og karriererådgivere kan bruke i arbeidet med å veilede ungdom om yrkesfag innen reiselivsnæringen.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: