Etter måneder med hjemmekontor og lite sosial kontakt er et gavekort på en opplevelse, et restaurantbesøk eller et hotellopphold den beste julegaven du kan gi.

Å gi en opplevelse i julegave har vært en økende trend de siste årene. Mange har altfor mange ting, og ønsker seg heller en opplevelse de kan dele med andre. Et gavekort på et restaurantbesøk, overnatting eller opplevelse vil være ekstra populært i år, og vil samtidig gi et kjærkomment bidrag til restauranter, hoteller, kultur og utelivsaktører som sliter med å holde hjulene i gang.

Julebordet er avlyst eller satt på vent

I lys av smitteverntiltak og råd fra myndighetene, dropper de fleste årets julebord eller førjulturen med familie og venner. Det har ført til en svært tøff tid for reiselivet, spesielt servering, uteliv og overnattingsstedene. Oslo er et ekstremeksempel, der 95 prosent av reiselivsbedriftene sier at julebordbestillingene er halvert eller mer fra i fjor.

Selv om førjulskosen blir annerledes i år, er den ikke nødvendigvis avlyst. Det finnes mange alternativer for deg som savner de gode opplevelsene.

Gi bort et gavekort

Selv om flere steder ikke er åpne nå, kan du fortsatt gi et gavekort i julegave. Spander en middag på en venn, hotellovernatting på kjæresten eller en opplevelse for hele familien.

Bruk lokale reiselivsbedrifter

Mange serveringssteder og hoteller holder åpent, og har svært gode smittevernrutiner. 8 av 10 reiselivsbedrifter i Oslo har gjort tilpasninger i produktet for å tiltrekke deg lokalmarkedet. Gå ut og spis med familien, eller noen få, nære venner!

Bestill take-away eller «Staycation»

4 av 10 reiselivsbedrifter har utvidet tilbudet for take-away eller økt markedsføringen av take-away, og like mange har spesielle konsepter for lokalkunder. Benytt deg av spisestedet på hjørnet eller unn deg en natt på hotell i nærheten.

Planlegg for tiden etter jul

Med en vaksine på trappene er tiden her for å begynne å drømme seg bort til en tid etter korona. Snart kan vi være mer sosiale enn vi kan nå, og vi kan reise rundt i Norge og oppleve alt det flotte landet vårt har å by på - uten å måtte gjøre en vurdering først om det er en “nødvendig” reise. Mange tilbyr gode avbestillingsvilkår på fremtidige bookinger, så start planleggingen!

Bli med på dugnaden

Vil du bli med på dugnaden og inspirere flere til å legge gavekort under treet? Del gjerne videoen fra vår YouTube-kanal eller klikk del på videoen på NHO Reiselivs Facebook-side 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: