NHO Reiseliv lanserer julebordveileder med enkle tips til årets julebordkomité

Nyhet

Publisert

Bilde av forsiden på NHO Reiselivs julebordveileder 2020

Skal du arrangere julebord? NHO Reiselivs julebordveileder gir tips til hvordan serveringssteder og julebordkomiteer kan gjennomføre trygge julebord i koronatider.

Restaurantbransjen møter julebordsesongen med en halvering i bestillinger sammenlignet med i fjor. Nå lanserer NHO Reiseliv en julebordveileder som skal gjøre det trygt for bedrifter å arrangere julemiddag eller julelunsj for sine ansatte.

#205

Nå håper vi at næringslivet lytter til myndighetenes oppfordring slik at de ansatte får et hyggelig og sosialt avbrekk i førjulstiden, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Ifølge en fersk undersøkelse gjennomført 14. Oktober blant 520 reiselivsbedrifter har over halvparten (53 prosent) av serveringsstedene en halvering eller mer i antall julebordbestillinger sammenlignet med i fjor. I Oslo opplever 70 prosent av reiselivsbedriftene en halvering eller mer i bestillinger. 

─ Både Statsminister Erna Solberg og Helseminister Bent Høie har vært tydelige på at det går helt fint å arrangere en middag eller julelunsj i mindre grupper, innenfor trygge smittevernsrammer. Julebordsesongen kickstarter denne helgen, og hele bransjen er klar for å ta imot gjester på en trygg måte. Nå håper vi at næringslivet lytter til myndighetenes oppfordring slik at de ansatte får et hyggelig og sosialt avbrekk i førjulstiden, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.   

─ For mange restauranter er de neste ukene kritiske. Inntjeningen de får i denne perioden kan snu hele årsresultatet fra minus til pluss. Når såpass mange sitter på gjerdet, eller tror at de ikke kan arrangere julemiddag i år, kan det føre til at din lokale favorittrestaurant ikke eksisterer neste år. Så nå gjelder det å bruke restaurantene slik at vi berger flest mulig bedrifter, fortsetter Krohn Devold.  

5 enkle tips til bedriftens julebordkomité:

  • Opprett dialog med serveringsstedet i forveien slik at dere sammen kan finne ut hvordan dere best mulig tilrettelegger for et trygt arrangement. 
  • Vurder størrelsen på julebordet. Kan avdelingsvisejulebord være et bedre alternativ enn at hele bedriften møtes?   
  • Tenk på hvordan de ansatte kan komme seg til og fra julebordet på mest mulig smittevernvennlige måte. 
  • Tenk over alkoholtilgjengeligheten. Gjør en vurdering av antall enheter per person. 
  • Mingling og dansing bør unngås, men det finnes mange gode underholdningsalternativer som å leie inn artister eller komikere, arrangere konkurranser mellom bordene etc.   

Se flere tips i veilederen Trygge julebord

Tips og råd til julebordkomiteen 

NHO Reiseliv var tidlig ute med å lage en veileder for smittevern, i samarbeid med helsemyndighetene, tilpasset alle bransjene i reiselivet. Nå lanserer vi to julebordveiledere; en for serveringsbedrifter og en for bedriftens julebordkomité:  

─ Med enkle grep som å ikke sitte for mange ved samme bord, plassere de som jobber sammen til vanlig på samme bord og tenke over alkoholtilgjengeligheten, kan bedrifter gjennomføre en hyggelig og trygg julelunsj eller middag for sine ansatte, avslutter Krohn Devold.   

 

Skal du arrangere julebord? Last ned NHO Reiselivs julebordveileder her.   

 

Bransjeråd for smittevern: plakater og veiledere

Bransjespesifikke veiledere for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet.

  • Trygg camping
  • Trygg servering
  • Trygg overnatting 
  • Trygge opplevelser

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: