NHO Reiseliv

Innhold

Kulturministeren besøkte Polaria

Kulturminister Abid Raja besøkte Polaria fredag 24. juli og stiftet nærmere bekjentskap med blant andre storkobben Mai Sand.

Kulturminister Abid Raja besøkte Polaria fredag 24. juli.

Fredag 24. juli besøkte kulturminister Abid Raja vår medlemsbedrift Polaria i Tromsø. Som akvarium og stiftelse har Polaria falt utenfor Covid-19- kompensasjonsordningene både for næring og kultur, men det har nå kommet på plass en ordning, som inkluderer Polaria i ordningen under kulturdepartementet.

Direktør Anne Grete Johansen var glad for at kulturministeren lovet at de ikke skulle bli glemt igjen.  

─ Han hadde satt seg veldig godt inn i saken og hadde mange spørsmål til oss, det satt vi veldig stor pris på, sier hun. 

Endelig tyskere

Den nåværende ordningen gjelder ut august. Etter det håper Polaria på igjen å kunne leve av inntektene fra besøkende, selv om også høst og vintersesongen vanligvis består av en stor del langveis-reisende.

─Vi ser noen lysglimt. I går kom for eksempel en buss med 27 besøkende fra hurtigruta, og vet du, det var tyskere om bord. Det var en skikkelig glede, utbryter Johansen.

Ministeren fikk kyss

Kulturministeren fikk blant annet lov å bade med seler under sitt 2 timer lange besøk. 

– Jeg tror han synes det var litt skummelt først, men så fikk han et kyss av en sel, og da ble det litt lettere virket det som. Han ble blant annet dratt i en redningsbøye av en av selene våre, storkobben Mai San, ler polaria direktøren.

Kulturministeren kom med TV2 og andre medier på slep. Johansen tror ikke oppmerksomheten rundt kulturministerens besøk vil føre til at Polaria blir mer besøkt i sommer, men hun håper det vil øke forståelsen for at det fortsatt er bedrifter som er utsatt for konsekvensene av Covid-19-tiltakene blant folk flest.

 

NHO Reiselivs bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak

NHO Reiselivs jurister har utviklet bransjespesifikke veiledere og bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet 2020.

  • Trygg camping
  • Trygg servering
  • Trygg overnatting 
  • Trygge opplevelser

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: