NHO Reiseliv

Innhold

Nye reiseråd: Nå er vi klare for norgesferie!

Nyhet

Publisert

Svalbard

Foto: Pixabay

Alle nordmenn kan reise på ferie i Norge fra og med 15. mai. Svalbard åpnes for reiser fra fastlandet 1. juni. Reiser i Norden og enkelte land i Europa vurderes.

Regjeringen ga tydelig uttrykk for at de har forstått at reiselivet er det som er hardest rammet på dagens pressekonferanse, og forsøkte å gi så tydelige signaler de kunne til bransjen og befolkningen om hva vi kan forvente av sommeren.
Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, i Drammen.

Det er mye bedre for folk å vite enn ikke å vite. Vi har ventet lenge på å få en så klar beskjed fordi dette vil gjøre det lettere for næringen å planlegge for sommeren, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

 

–  Det er mye bedre for folk å vite enn ikke å vite. Vi har ventet lenge på å få en så klar beskjed fordi dette vil gjøre det lettere for næringen å planlegge for sommeren, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

– Nå vil vi sterkt oppfordre til at folk følger Ernas råd og går i gang med å planlegge og bestille drømmeferien i Norge! Denne sommeren vil vi miste en stor andel utenlandske  gjester. Da er  det viktig at vi nordmenn trår til.  Velger flere å legge hovedferiene i Norge redder vi flere bedrifter fra konkurs og vil gjøre at mange nå klarer å åpne og får de ansatte tilbake på jobb, sier Krohn Devold. 


Nybø: Ta hele landet i bruk

Næringsminster Iselin Nybø bekreftet på pressekonferansen at reiselivet er hardt rammet. Bare i Lofoten regner man tap på 650 millioner i tap for reiselivet, understreket Nybø.

– Nå kan utenlandske gjester avbookes og hyttene, sengene og bordene fylles opp av nordmenn, og vi håper at nordmenn vil benytte seg av denne muligheten. Ta hele landet i bruk og opplev Norge, for å holde reiselivsnæringen vår i gang. Det betyr også mye for resten av næringslivet, avsluttet næringsministeren.

Dette er de nye reiserådene:

 • Fra og med i dag kan alle nordmenn feriere i hele Norge
 • Fra 1. juni kan nordmenn fra fastlandet igjen feriere på Svalbard
 • Fra 1. juni vurderer man å åpne for yrkesreiser i Norden, basert på egen vurdering
 • Fra 15. juni vurderer regjeringen å åpne for reiser i Norden – avhengig av felles vurdering av smittesituasjonen
 • Fra 20. juli vurderer man å åpne for reiser til og fra enkelte Europeiske land, i samsvar med EUs anbefalinger om at dette skal skje gradvis og til nærliggende land.
 • Frem til 20. august er likevel hovedregelen at alle unødvendige utenlandsreiser frarådes.

Oppfordrer til å benytte norske reiselivsbedrifter

– Nå er det over to måneder siden Norge stengte ned, det har lagt store begrensninger på nordmenns liv. Nå står sommerferien for dør, og mange har spørsmål om den.  Reiselivsbransjen har også behov for å planlegge sommeren,   sa Statsminister Erna Solberg på dagens pressekonferanse.

Hun understreket råd for innenlandsreise i Norge som skal bidra til at det er trygt å reise på ferie i Norge i sommer, og forutsetter at alle følger hovedreglene:  

 1. Hold deg hjemme om du er syk
 2. Vaske hender og holde avstand
 3. Begrense reise og kontakt med andre, f.eks. reise sammen i en fast gruppe.

– Reiselivet er hardt rammet. Bare i Lofoten regner man tap på 650 millioner i tap for reiselivet, sa næringsminister Iselin Nybø.

– Nå kan utenlandske gjester avbookes og hyttene, sengene og bordene fylles opp av nordmenn, og vi håper at nordmenn vil benytte seg av denne muligheten. Ta hele landet i bruk og opplev Norge, for å holde reiselivsnæringen vår i gang. Det betyr også mye for resten av næringslivet, avsluttet næringsministeren.

 

NHO Reiselivs bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak

NHO Reiselivs jurister har utviklet bransjespesifikke veiledere og bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet.

 • Trygg camping
 • Trygg servering
 • Trygg overnatting 
 • Trygge opplevelser

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: