– Jeg tror mange i reiselivet higer etter innsikt i hvilke muligheter vi har post korona

Nyhet, Destinasjon

Publisert

Bilde av Ole Gjesdal på scenen under Snowballkonferansen 2020, som ble arrangert like før landet stengte ned grunnet koronautbruddet. Foto: Snowballkonferansen

Bilde av Ole Gjesdal på scenen under Snowballkonferansen 2020, som ble arrangert like før landet stengte ned grunnet koronautbruddet. Foto: Snowballkonferansen

Vi oppfordrer så mange som mulig til å delta digitalt på Snowballkonferansen neste uke. NHO Reiseliv har tatt en prat med arrangøren av konferansen som har fått temaet “reiselivet post korona”.

Snowballkonferansen er en nasjonal reiselivskonferanse med fokus på destinasjonsutvikling. Konferansen arrangeres av Visit Lillehammer i samarbeid med Høgskolen i Innlandet, NHO Reiseliv, Innovasjon Norge, Innlandet fylkeskommune, Regionrådet for Lillehammer-regionen og Regionrådet for Midt-Gudbrandsdalen.

Snowballkonferansen 2021 arrangeres digitalt 22. og 23. april. Les mer og meld deg på her

Bilde av Ove Gjesdal i Visit Lillehammer

Selv om situasjonen er svært kritisk for reiselivet akkurat nå er det viktig at vi som næring rigger oss for å gjenreise norsk reiseliv etter pandemien, sier Ove Gjesdal

Ove Gjesdal, reiselivssjefen i Visit Lillehammer mener årets konferanse er ekstra viktig fordi behovet for å møtes og utveksle tanker og strategier for tiden fremover er stort nå som står midt i en krise.

– Selv om situasjonen er svært kritisk for reiselivet akkurat nå er det viktig at vi som næring rigger oss for å gjenreise norsk reiseliv etter pandemien. Hvilke endringer skjer i markedet som følge av koronakrisen, og hvilke grep gjør reiselivsbedrifter i Norge for å være attraktive når pandemien er på retur? Dette er viktige spørsmål vi skal diskutere på konferansen, sier Gjesdal.

Futurister og trendforedrag

Grønn omstilling, digitalisering og nærmarkeder er temaer som vil prege konferansen, som også er kjent for å trekke fram futurister og trendforedrag:

– I år har vi fått med oss to svært interessante foredragsholdere; Stefan Hytfors er kåret til Sveriges beste foredragsholder. Stikkord er teknologi, disrupsjon og adferdsendringer hos forbrukerne. Paul Papadimitriou er den andre futuristen. Paul er anerkjent som en internasjonal kapasitet når det gjelder digitalisering, og har jobbet med aktører som IBM og Microsoft, sier Gjesdal.

– Deltakerne kan vente seg inspirerende innlegg om hva vi kan vente oss etter covid-19. Jeg tror mange i reiselivet nå trenger å la seg inspirere og motivere, og få innsikt i hvilke muligheter vi har fremover, fortsetter reiselivssjefen.

Bærekraftig vekst etter pandemien

Konferansen vil sette fokus på ulike deler av reiselivets verdikjede og hvilke grep både bedrifter, destinasjonsselskap og de offentlige aktørene tar for å få til en bærekraftig vekst etter pandemien:

– Det blir blant annet foredrag fra Berg-Hansen som er en aktiv pådriver for bærekraftige reiseopplevelser og mer klimavennlige reisemåter som elektriske fly og tog. Destinasjonsselskapenes rolle er også i endring, så det blir interessant å høre Line Renate Samuelsen i Destinasjon Lofoten og Gudrun Sandaker Lohne i Trysil sine betraktninger rundt dette. Konferansen er også stolte av å ha med Elke Dens fra Visit Flanders som ble kåret til «årets markedsfører» i 2019, avslutter Gjesdal.

Les mer om Snowballkonferansen her
 1. 19. - 21. oktober 2021,

  Scandic Alta

  Camping- og reiselivskonferansen

  Camping- og reiselivskonferansen er den viktigste fagdagen for norsk campingbransje, og samler campingbedrifter fra hele landet til bransjedag, utstillermesse og nyttig inspirasjon.

 2. 21. oktober 2021,

  NHO Reiseliv, Oslo

  Workshop: Slik sikrer du lærlingene en god tid i bedriften din

  Hvordan sikre et godt arbeidsmiljø for lærlinger? Hva er ansvaret for deg som leder, og hvordan kan du best sørge for inkludering? Dette er tema for NHO Reiselivs workshop 21. oktober.

  NB: begrenset antall plasser. Kun for lærebedrifter
 3. 26. - 27. oktober 2021,

  Angelamfi, Hitra, Trøndelag

  Bransjeforum og nettverkssamling for havfiskebedrifter

  NHO Reiseliv inviterer til bransjeforum  for havfiskebedrifter med faglige innlegg, dialog, befaring og sosialt samvær på Hitra.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: