Helgen står for tur, og mange kommuner med lav smitte åpner for at serveringssteder skal kunne servere alkohol til maten. NHO Reiseliv-direktøren oppfordrer folk til å respektere smittevernreglene, og maner til godt samarbeid om smittevern.
Det fortsatt er strengt smittevern som gjelder. Nå må vi ha gjestene med på laget slik at vi kan fortsette å holde åpent og unngå økt smitte. Hold avstand, bruk munnbind og holde deg hjemme hvis du er syk, er NHO Reiseliv-direktørens klare oppfordring til alle gjester.
− Hoteller og restauranter i kommuner med lav smitte har fått tillit til å servere alkohol til maten.Det er bra, for det gjørat flere steder kan åpne igjen etter uker med stengte dører. Men jeg vil understreke at det fortsatt er strengt smittevern som gjelder. Nå må vi ha gjestene med på laget slik at vi kan fortsette å holde åpent og unngå økt smitte. Hold avstand, bruk munnbind og holde deg hjemme hvis du er syk, er NHO Reiseliv-direktørensklare oppfordring til alle gjester.
Hun oppfordrer også kommunene til å være “tett på” næringen:
− Nå er det viktig at de kommunene som tillater skjenking har god dialog med bedriftene,og samarbeider godt med bransjen slik at vi klarer å holde trygge og hyggelige steder åpne for lokalbefolkningen, fortsetter Krohn Devold.
− Nasjonal skjenkestopp er et svært inngripende tiltak som setter mange tusen arbeidsplasser i fare. Derfor er det viktig at de kommunene med lav smitte nå for lov til å servere alkohol ved maten. Det har enorm betydning for bedriftene og de mange permitterte ansatte som endelig kan få jobben sin tilbake, fortsetter Krohn Devold.
Klar beskjed til bransjen
NHO Reiseliv-direktøren minner om det viktige ansvaret hoteller og serveringssteder har for å følge smittevernreglene, ogkommer med en klar beskjed til bransjen:
− Nå må vi vise oss tillitten verdig, og fortsette det gode smittevernarbeidet. Pass godt på både gjester og de ansatte, og bruk NHO Reiselivs oppdaterte veiledere for smittevern. Ingen har råd til økt smitte. Nå er det opp til næringen selv, sammen med gjestene, og vise myndighetene at vi klarer å holde åpent og servere alkohol på en forsvarlig og trygg måte, avslutter Krohn Devold.
Last ned gratis bransjeveiledere
NHO Reiselivs bransjeveiledere for smitteverntiltak oppdateres jevnlig i henhold til gjeldende smittevernregler av NHO Reiselivs advokater. Som en del av korona-dugnaden har NHO Reiseliv besluttet å gjøre bransjeveilederne fritt tilgjengelig - også for bedrifter som ikke er medlem i NHO Reiseliv. Last ned bransjeveilederne Trygg servering og Trygg overnatting her