Sølv og bronse til Norge

Nyhet

Publisert

En rekke med veldig glade kokker i kokkeklær. Noen av dem holder norske flagg. Foto

Det Norske Kokkelandslaget Junior konkurrerte i kategoriene «Chefs Table on fire» og «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» . Det ga en sammenlagt sølvmedalje foran Danmark, og bak Sveits som vant gull. Fra venstre: Benjamin Granerud, Johanna Magdeli Utvær, Robert Haugen, Andreas Enger Fjellheim, Håvard Onsøyen, Christoffer Fallet, Martine Espeland, Jon Erlend Matre og kaptein Tonje Torvanger. Foto: Rasmus Kongsøre

De Norske Kokkelandslagene leverte en imponerende laginnsats i Culinary World Cup i Luxembourg. Juniorlaget tok sølv, seniorlaget tok bronse og Community Catering-laget vant kategorisølv.

President i Norske Kokkers Landsforening, Kim-Håvard Larsen, er dypt imponert over de norske prestasjonene i VM for kokkelandslag, Culinary World Cup. 

– Innsatsen er helt fenomenal, og resultatene er imponerende. Det at Norge kan komme hjem med to pallplasseringer, sølv til junior og bronse til senior er et meget sterkt resultat. Og Community Catering var rett og slett revolusjonerende i kategorien og hadde fortjent gull, sier Larsen. 

Meny inspirert av innhøsting

De Norske Kokkelandslagene hadde valgt «harvest» som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet gikk igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsket å få fram kvaliteten og at de letter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene.

– Vi bruker store ressurser og tid på De Norske Kokkelandslagene for at de skal ha gode forhold slik at de kan vise frem Mat-Norge og norske råvarer. Det legges merke til over hele verden og har også betydning for eksport av norske råvarer. I VM har vi brukt en rekke norske råvarer som flere nå har fått øynene opp for, sier presidenten.

Bronse til seniorlandslaget

De Norske Kokkelandslagene Senior konkurrerte i kategoriene «Chefs Table on fire» der de serverte sju retter til 12 gjester (fine dining) og i kategorien «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» der de serverte en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 110 gjester. Laget fikk kategorigull i begge konkurransene, som gav en sammenlagt bronsemedalje bak Sverige og Sveits som tok gullet.

Sølv til juniorlandslaget

De Norske Kokkelandslagene Junior konkurrerte i kategoriene «Chefs Table on fire» der de serverte fem retter til 12 gjester (fine dining) og i kategorien «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» der de serverte en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 70 gjester. Laget fikk kategorigull i begge konkurransene.  Det ga en sammenlagt sølvmedalje foran Danmark, og bak Sveits som vant gull.

Community Catering

De Norske Kokkelandslagene Community Catering konkurrerte i kategorien «Restaurant of Community Catering» der de serverte fire retter til 120 gjester, som en lunsj i en personalrestaurant, med et «kostøre» opp til 5 euro. Laget fikk kategorisølv. Sveits vant gull, Canada tok sølv og Danmark bronse.

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: