Bedriftene må få strømhjelp
NHO har bedt om at bedrifter får hjelp til å håndtere økte strømkostnader. Nå har saken fått støtte på stortinget, hvor KrF fremmet et representantforslag.
NHO har bedt om at bedrifter får hjelp til å håndtere økte strømkostnader. Nå har saken fått støtte på stortinget, hvor KrF fremmet et representantforslag.
Siden desember har forbrukere fått avslag i sin strømpris over 70 øre i tillegg til andre hjelpeordninger for enkelte. NHO, inkludert NHO Reiseliv, har bedt om at også bedriftene må få hjelp til å håndtere strømkostnadene i en spesiell situasjon, primært rettet mot små og mellomstore bedrifter i utsatte deler av landet. Nå har saken fått støtte på stortinget, hvor KrF fremmet et representantforslag.
NHO understreket igjen det sterke behovet for strømstøtte til næringslivet med et brev til regjeringen 10. mars :
"Med bakgrunn i dagens prissituasjon for energi, den raske omleggingen av europeisk energipolitikk og utfordringene dette medfører for norske bedrifter, foreslår NHO at det etableres en ordning for strømstøtte til bedrifter, med rask iverksettelse."
Krf skriver som begrunnelse for forslaget sitt: Kraftprisen har økt ekstraordinært mye de siste månedene. En så stor prisøkning er en utfordring for samfunnet slik en kjenner det, med små forskjeller mellom folk, åpne idrettshaller, ungdomsklubber og kirker og et aktivt landbruk over hele landet. Derfor har Kristelig Folkeparti tidligere i vinter foreslått en makspris på 50 øre per kWt for alle strømkunder gjennom vintermånedene. Partiet mener derfor at regjeringen bør "videreføre strømkompensasjonen fra 1. april til 31. juni 2022, med en makspris på strøm på 50 øre per kWt eksklusiv merverdiavgift som skal gjelde alle strømkunder, fra husholdninger og sekundærboliger og frivillige og ideelle organisasjoner til næringsdrivende og bedrifter."
Se også: Vi trenger en strømpakke til bedriftene
Hvem er Norges beste kokker og servitører? Det får vi vite når NM i kokkekunst og NM i servitørfaget går av stabelen i Trondheim 24.-26. september.
I februar satt Fiskeridirektoratet i gang en arbeidsgruppe som skulle se nærmere på turistfiske, på bestilling fra Nærings- og fiskeridepartementet. Nå har arbeidsgruppen levert sin 46-siders rapport.
For å styrke reiselivsnæringens posisjon i forkant av stortingsvalget 2025 har NHO Reiseliv planlagt en rekke møter med politikere høsten 2024.