Kristin Krohn Devold er «Årets Ølhund 2013»

Nyhet

Publisert

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold er kåret til «Årets Ølhund 2013» av Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Krohn Devold får prisen for sin innsats for ølets sak gjennom syv år som generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT), der hun blant annet fremmet ølsalg på DNT-hyttene.

Reiselivssjefen mottok prisen under årets juleølpremiere i regi av Bryggeri- og Drikkevareforeningen på Fabrikken i Oslo torsdag kveld. Dette er tredje gang Krohn Devold er nominert til ølhundprisen. 

 «Hun er opptatt av å fremme lokal norsk mat- og drikkekultur og ønsker at lokalt øl skal selges over alt der det er mulig og naturlig. Nå er hun er nyslått direktør for NHO Reiseliv og prisen kan ses på som en oppmuntring til fortsatt innsats for ølets sak, altså en klar parallell til fredsprisen til president Barack Obama», skriver juryen i sin begrunnelse.

– Viktig del av naturopplevelsen

Krohn Devold sier øl er en viktig del av norsk kultur, også turkultur.

– Ølet smaker aldri så godt som etter en god tur. Det er en viktig del av naturopplevelsen og bør nytes med den aller beste samvittighet, sier den ferske ølhunden.

– Jeg er glad i sesongtradisjoner når det gjelder mat og drikke, og setter pris på alt fra fårikål til juleøl, sier reiselivssjefen.

Hun trekker frem mikrobryggeriet Ægir i Flåm som eksempel på en reiselivsbedrift som leverer gode mat- og drikkeopplevelser. 

– Ægir Bryggeri er en av NHO Reiselivs medlemsbedrifter som bidrar til å gjøre det norske opplevelsesproduktet rikere, sier Krohn Devold.

40-årsjubileum

Utmerkelsen «Årets Ølhund» er innstiftet av Bryggeri- og drikkevareforeningen og ble først gang delt ut i 1973 til forfatteren Paul Lorck Eidem. I år feires det altså 40-årsjubileum.

Prisen går til «personer som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester».

Tidligere prisvinnere teller blant andre Gøsta Hammarlund, Ivar Eskeland, Rolv Wesenlund, Jahn Otto Johansen, Odd Børretzen og Lars Peder Brekk. I fjor gikk prisen til tegneserieskaperen Frode Øverli og hans alter ego, Pondus.

Dette er tredje gang en kvinne får prisen, og det er 20 år siden forrige gang. Den gang var det visesanger og banjofantom Kari Svendsen som fikk prisen.

– Kristin Krohn Devold er en meget verdig arvtaker og et uttrykk for at øl ikke lenger er en guttegreie, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: