NHO Reiseliv

Innhold

  • NHO Reiseliv
  • NHO Reiseliv og Norges Bondelag starter samarbeid

NHO Reiseliv og Norges Bondelag starter samarbeid

Nyhet

Publisert

NHO Reiseliv og Norges Bondelag er enige om å samarbeide på områder hvor organisasjonene har sammenfallende interesser.

Med en slik samarbeidsavtale ønsker organisasjonene å bringe reiselivsaktører og bønder tettere sammen. Ved å ta i bruk norske og lokale råvarer vil reiselivet være med å opprettholde det kulturlandskapet som turistene gjerne vil ta del i, mener NHO Reiseliv og Norges Bondelag.

Unike smaker

– Vi har unik natur, men vi har også unike smaker som er viktig for utviklingen av reiselivet, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

NHO Reiseliv ønsker å starte regionale samarbeid sammen med lokale matprodusenter og bidra til å synliggjøre lokale mat- og drikkeprodusenter. Innovasjon Norges Turistundersøkelse viser at lokal norsk mat og drikke er særlig etterspurt blant turister som kommer fra land utenfor Europa.

Vil heve kunnskapen

– Et samarbeid mellom produsentene og det lokale reiselivet vil heve kunnskapen og behovene som både produsentene og bedriftene trenger, sier leder Nils T Bjørke i Norges Bondelag.

NHO Reiseliv og Norges Bondelag er enige om at det er viktig å utvikle det distriktsbaserte reiselivet i Norge, og skape større oppmerksomhet i reiselivet rundt verdien av et aktivt landbruk.

Det bidrar igjen til unike råvarer og smaksopplevelser og levende bygder, mener NHO Reiseliv og Norges Bondelag.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: