Økende interesse for reiselivet i videregående skole
16. mars ble søkertallene til videregående skole offentliggjort, og fasiten viser en forsiktig optimisme i favør reiselivsnæringen.
24 resultater
16. mars ble søkertallene til videregående skole offentliggjort, og fasiten viser en forsiktig optimisme i favør reiselivsnæringen.
Bemanningssituasjonen i reiselivet har bedret seg, men det er fortsatt et stort behov for flere ansatte. Det byr på gode karrieremuligheter.
Landskonferansen for Restaurant- og matfag gikk av stabelen 14. og 15. februar. Først på scenen var en Landbruks- og matminister som var optimistisk på vegne av mat- og måltidsbransjen.
Geitmyra Matkultursenter for barn vant årets kompetansepris: – Det er helt avgjørende at vi satser på barn og unge hvis vi skal ha rekruttering til matproduksjon, servering og reiseliv.
Kokkelaget fra Vianvang/Brimibue og servitørlaget fra Renaa Restauranter stakk av med seieren under Norgescup i helgen. Disse skal nå representere Norge i Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i april.
Næringsliv, politikere, fagfolk og lærlinger møtes for å diskutere fremtidens konkurransekraft i mat- og måltidsbransjen på Landskonferansen for Restaurant- og matfag på UMAMI arena 15. februar.
Landbruks- og matdepartementet tildeler ytterligere 500 000 kroner til videreføring av rekrutteringskampanjen Smak deg frem, som NHO Reiseliv står bak.
Styret i NHO Reiseliv Midt-Norge har delt ut midler til to aktører i Trøndelag som jobber godt med rekruttering til bransjen.
Fokus på språk, fag og aktiv læretid gjennom Samarbeidsmodell Oslo gir resultater: Alle de 17 som tok fagbrev som kokk gjennom modellen i år, er allerede tilbudt jobb.
Tredje sesong av rekrutteringskampanjen lanseres i disse dager. NHO Reiseliv er en av initiativtakerne bak Smak deg frem, hvor målet er å vise mulighetene som ligger i utdanningsprogrammet Restaurant- og matfag.