Møt Petter: Kokk med smaken for ledelse

Som kjøkkensjef ved Smallhans er 22 år gamle Petter Rolund Antonsen teamleder for et sammensveiset team av kreative medarbeidere - inkludert mange som er eldre og mer erfarne enn ham selv.

#205

Petter har alltid vært opptatt av mat og fotball. Etter endt kokkeutdannelse gikk turen til utlandet. Nå er han tilbake i Norge og er lagkaptein og kjøkkensjef på Smalhans, der han leder et team av kreative kokker som i hovedsak er eldre en seg selv.

Petter er 22 år og vokste opp på Åssiden i Drammen. Han har alltid vært opptatt av mat, og etter endt skolegang ved Kjøsterud ungdomsskole falt det naturlige valget på studieretningen restaurant- og matfag. Etter to år ved Åssiden videregående skole ble Petter tilbudt lærlingplass ved Strand restaurant på Stabekk. Her trivdes han godt og fikk utviklet seg som kokk.

Ble leder som 22-åring

Etter endt lærlingtid ble Petter etter hvert tilbudt stillingen som kokk ved Barr i København. Her fikk han ikke bare oppfylt drømmen om å jobbe utenfor Norge, men også utfordret seg selv i kokkerollen.

Høsten 2019 ble stillingen som kjøkkensjef ved Smalhans ledig. Petter sa opp jobben, flyttet hjem til Norge og i januar 2020 tiltrådte han jobben ved restauranten på St. Hanshaugen i Oslo. Her går konseptet ut på å servere kvalitetsmat til en billig penge, som har blitt belønnet med Bib Gourmand-utmerkelsen i Michelin-guiden.

Petter Rolund Antonsen

Alder: 23

Skole/jobb: Gjennomført VGS restaurant- og matfag med fagbrev som kokk. Er i dag kjøkkensjef ved den Michelin-anbefalte restauranten Smalhans i Oslo.  

Fritid: Fotballfantast og ihuga Chelsea-fan. Elsker å lage mat, men er skeptisk til roboter. 

Instagram: unge_karamell

Håndverk med bærekraft i sentrum

Restaurant- og matfag krever disiplin, presisjon og kunnskap. Det er et håndverk som må læres skikkelig og utøves korrekt.

Mat og restaurantbransjen er en næring i vekst, men også en næring i endring. Det finnes mange ulike arbeidsplasser, spennende oppstartsbedrifter og tiltak for å sikre bærekraftighet utvikles i et raskt tempo. Det er viktig og spennende, og det beste av alt er at du får være med på å finne løsningene.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: