Utdanning, korona, permittering 07.01.2021 Har lærlinger rett til dagpenger under permittering? Lærlinger er både ansatt og skoleelever, og har rett til dagpenger som andre. Noen av vilkårene for rett til dagpenger gjelder ulikt for permitterte lærlinger.
korona 26.10.2020 Innreiseregler strammes inn Regjeringen strammer inn innreisereglene for utenlandske arbeidere. – Det er bra at grensene ikke stenges helt – mange bedrifter er avhengige av arbeidskraft fra utlandet, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.
innkjopskjeden 06.08.2020 Ledig stilling i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden (frist utløpt) For å styrke servicen overfor våre medlemmer søker vi etter distriktssjef i Nord-Norge.
Utdanning 28.02.2020 Forsmak på rekrutteringskampanje under Smak Restaurant- og matfag handler ikke bare om hva du blir, men om hva du lærer. Det er budskapet i NHO Reiselivs rekrutteringskampanje, som du får en smakebit av under Smak-messen.
Utdanning, opplevelsesbasert reiseliv, kompetanse 24.01.2020 Ny rapport spår kraftig sysselsettingsvekst i norsk reiseliv Reiselivsnæringen kommer til å oppleve en kraftig vekst i sysselsettingen de neste årene. En fersk rapport estimerer en økning på 95 000 sysselsatte innenfor opplevelsesbaserte tjenester innen 2050.
kompetanse, konkurranse, Utdanning 13.01.2020 Disse er Norges beste lærlinger i sine fag! Therese, Bryan-Matthew, Frida Haver, Magnus og Elise stod til gull i NM for resepsjonsfag-, kokke- og servitørlærlinger i helgen.
Utdanning, kompetanse 06.01.2020 Går for pallplass i Norgescup for kokke- og servitørlærlinger 10. januar møtes 58 kokke- og servitørlæringer fra hele landet til dyst under Norgescup i Stavanger. Kokkelærlingene ved Scandic Maritim i Haugesund har ikke ligget på latsiden i julen.
Utdanning, kompetanse 06.12.2019 Filmopptak hos NHO Reiseliv-medlemmer Filmene skal brukes i rekrutteringen til restaurant- og matfag, og vil legge vekt på de mange mulighetene med fagutdannelse.
26.09.2019 NHOs kompetansebarometer: Reiselivsbedrifter taper kunder på grunn av udekket kompetansebehov – Derfor er rekruttering er en av de viktigste sakene for NHO Reiseliv.
konkurranse, aaretskokk, Bocuse d'Or, aaretsungekokk 24.09.2019 Christian André Pettersen vant Årets kokk for andre gang Kokkekonkurransene Årets kokk og Årets unge kokk gikk av stabelen 24. september i Oslos Mathallen. Christian André Pettersen gikk av med seieren som Årets kokk, og Aleksander Løkkeberg Vartdal vant Årets unge kokk.