NHO Reiseliv

Innhold

Selg Norge-prisen 2018 til «Skam»-skaper Julie Andem

Nyhet

Publisert

Julie Andem

Vinneren av Selg Norge-prisen 2018, Julie Andem.

Skaperen av dramaserien «Skam», Julie Andem, er tildelt NHO Reiselivs Selg Norge-pris for 2018.

Andem skrev manus og regisserte den populære nettserien, som handler om en gruppe ungdommer på Hartvig Nissens skole i Oslo. Serien gikk fra 2015 til 2017, og er det mest sette programmet på NRKs nett-tv.

Vinneren av årets Selg Norge-pris ble kunngjort under NHO Reiselivs Årskonferanse i Kristiansand onsdag. Med Selg Norge-prisen ønsker NHO Reiseliv å hedre personer, bedrifter eller organisasjoner som har skapt positiv oppmerksomhet rundt Norge.

«Speiler det moderne demokratiet»

«Julie Andem har gjennom sin ungdomsserie for NRK lykkes med å plassere Norge på kartet for millioner av potensielle reisende. Hun har skapt en serie som tar ungdom på alvor og som setter søkelys på viktige utfordringer for unge i dag, blant annet knyttet til likestilling, trakassering og psykisk helse. Med troverdige rollefigurer og et budskap om åpenhet og toleranse har prisvinneren bidratt til å gjøre Norge interessant for nye grupper internasjonalt. Moderne reisende ønsker ikke bare å oppleve nye steder, men også kulturer som de kan identifisere seg med. «Skam» speiler det moderne demokratiet og er med på å fremme Norge som et trygt og spennende reisemål.», skriver juryen i sin begrunnelse.

– Takknemlig og stolt

Julie Andem er denne våren i Texas i USA for å lage den amerikanske utgaven av «Skam». Årets Selg Norge-vinner takket for prisen i en videohilsen som ble spilt av på Årskonferansen.

– Jeg er så takknemlig og stolt over å motta denne prisen. Først og fremst selvfølgelig fordi jeg elsker Norge og synes det er det beste landet i verden. Men også fordi jeg i møte med ungdom fra hele verden har forstått hvor mange der ute som drømmer om å bo i et land som Norge, et land med verdier som rettferdighet, frihet og omsorg for andre. Og jeg håper så mange som mulig besøker det lille landet vårt, sånn at de kan se hvordan disse verdiene fungerer i praksis, sier Andem.

80 millioner filmturister

USA er ikke det eneste landet som får sin egen utgave av «Skam». NRK har også inngått avtaler med Nederland, Tyskland, Italia, Frankrike og Spania om egne versjoner av serien.

– Vi håper at de mange nyinnspillingene av serien vil bidra til å øke turisttrafikken til Norge. Filmer og serier skaper reiselyst, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold, som viser til at 80 millioner turister i fjor valgte reisemål ut ifra hvor filmer og serier er spilt inn, en dobling på fem år, ifølge TCI Research.

Årets Selg Norge-jury består av Krohn Devold og kommunikasjonsdirektør Merete Habberstad i NHO Reiseliv.

Tidligere vinnere av Selg Norge-prisen er humorduoen Ylvis, forfatter Jo Nesbø og tidligere utenriksminister Børge Brende.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: