NHO Reiseliv

Innhold

NHO Reiselivs samarbeid med Capia

Reiselivsnæringen har i lang tid etterspurt bedre statistikk om norsk reiseliv. Det er en utfordring at Statistisk Sentralbyrå (SSB), som publiserer den offisielle reiselivsstatistikken, ikke får tilgang til opplysninger om privat overnatting, privat utleie via Airbnb, dagturister eller telt- og bobilturister. NHO Reiseliv har inngått et samarbeid med Capia for å få tilgang til data som blant annet omfatter utviklingen av Airbnb.

Siste nytt:

 1. Nyhet, Overnatting, Politikk, Tall og fakta Airbnb, delingsokonomi, capia

  Rekordstor vekst i Airbnb-utleie i sommer

  Airbnb fortsetter å vokse i Norge, og nådde nye høyder denne sommeren med en vekst på 22 prosent sammenlignet med fjorårets sommer.

 2. Nyhet, Overnatting, Politikk, Tall og fakta delingsokonomi, capia

  – Airbnb truer det etablerte hotellmarkedet

  Antall reserverte romdøgn via Airbnb har vokst med 45 prosent siden 2018. "En svart hotellsektor uten ansatte er i ferd med å overta hotellmarkedet", sier Kristin Krohn Devold.

Rapporter:

 1. Capia: Airbnb vs hotell Norge 2017/2018

  Airbnb har hatt en enorm vekst i 2018. I Norge har antall reserverte romdøgn via Airbnb vokst med 45 prosent fra året før. På samme tid hadde hotellene en økning på kun 2 prosent. Last ned rapporten her.

 2. Ferske internasjonale tall om Airbnb

  Den internasjonale reiselivsorganisasjonen HOTREC kommer jevnlig med oppdateringer om den internasjonale utviklingen og reguleringen av Airbnb. Last ned den siste rapporten her.

Om samarbeidet med Capia

Reiselivsnæringen har i lang tid etterspurt bedre statistikk om norsk reiseliv. Blant annet er det en utfordring at den offisielle overnattings-statistikken fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) ikke fanger opp privat overnatting, privat utleie via Airbnb, dagturister eller telt- og bobilturister.

NHO Reiseliv har inngått et samarbeid med Capia for å få tilgang til data om reiselivsnæringen som blandt annet omfatter utviklingen av Airbnb. Informasjons- og analyseselskapet Capia har bygd systemer som henter inn data maskinelt, og systematiserer og analyserer data i sanntid ved bruk av vitenskapelige og etterprøvbare metoder.


Fersk Airbnb-statistikk fra Airdna

I arbeidet med å få oversikt over bruken av Airbnb, benytter Capia data fra selskapet Airdna. Capia har utviklet en standard rapport som beskriver utviklingen i bruk av Airbnb. De beregner også hvor mye skatt som skal betales på den virksomheten Airbnb genererer, til stat, fylker og kommuner, fra utleiere og selskapet Airdna.

De aller beste kildene til etterrettelige og oppdaterte data, er fra primærkilden; selskapene. Men i noen tilfeller, som Airbnb, får vi ikke tilgang til selskapets egne data. Da må en bruke sekundærkilder - i dette tilfellet data fra Airdna.

NHO Reiseliv får tilgang til en månedlig rapport, utarbeidet av Capia, som viser utviklingen av Airbnb nasjonalt og på fylkesnivå. Rapporten er kun tilgjengelig for medlemmer av NHO Reiseliv, og på denne siden presenterer vi nøkkelfunn fra rapporten.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: