Fire av ti påskeferierende tar helt jobbfri

Nyhet, Tall og fakta

Publisert

#005

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

– Vi trenger alle et mentalt avbrekk fra skjermene vi omgir oss med.

Påsken er her, og annenhver nordmann har tenkt å reise bort i ferien. Det viser NHO Reiselivs påskeundersøkelse, som er gjennomført blant 1000 nordmenn over 18 år. I gallupen har NHO Reiseliv også spurt om arbeid i påsken.

Av de som har tenkt seg på påskeferie, sier fire av ti at de tar helt fri fra arbeid i påskeuken, mens to av ti tar helt jobbfri på de røde dagene.  

– Det er veldig positivt at så mange tar helt fri. Familiemedlemmer trenger hverandre, og vi trenger alle et mentalt avbrekk fra alle skjermene vi omgir oss med, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Kun en av ti påskeferierende sier de sjekker epost, svarer på telefonen eller gjør annet jobbrelatert hver dag i påsken. Tre av ti sier de gjør lignende jobboppgaver noen av påskedagene.

– Det er bra at litt jobb ikke behøver å stanse ferien. Ny teknologi gjør det mulig å logge seg på og ta litt arbeid i et par dager. Jeg prøver selv å ha skjermforbud ved alle måltider, og kanskje samle mobilene litt bort fra fellesområdet, slik at man aktivt må gå ut av fellesskapet og sette seg et atskilt sted hvis man må jobbe litt. Det blir veldig ukoselig hvis alle jobber på hver sin skjerm midt i stua i familiens fellestid. Hos oss skal dessuten lyden på mobilen være av inne, meddeler NHO Reiseliv-sjefen.

Se også:

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: