April-økning for hotellene

Publisert

#005

Omsetningen per solgte rom var to prosent høyere i april 2018 sammenlignet med samme måned i fjor.

I april 2018 var det en vekst i gjestedøgn på 10 prosent ved norske hotell sammenlignet med samme måned i fjor.

Norske hotellovernattinger økte med 11 prosent, mens utenlandske hotellovernattinger gikk opp med fem prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Flere kurs- og konferanse og yrkesreisende

Det var kurs- og konferanse og yrkesreisende som økte i april, mot en nedgang for fritidsreisende. Økningen i kurs- og konferanse og yrkesreisende kan skyldes at påsken var i mars i år mot april i fjor, skriver SSB.

Campingnedgang i april

Campingplasser og hyttegrender opplevde enn nedgang på henholdsvis 19 og 16 prosent i april. Nedgangen til tross, det var en økning i utenlandske overnattinger både på campingplasser og hyttegrender sammenlignet med samme måned året før.

Høyere losjiomsetning

Losjiomsetningen for hotellene økte med 20 prosent i april i år sammenlignet med april i fjor. Det har sammenheng med at omsetningen per solgte rom var to prosent høyere. SSB melder imidlertid om store regionale forskjeller i oppnådd pris per rom. Nordland, Vest-Agder og Oslo har de største relative økningene i oppnådd pris per rom, mens Telemark, Troms og Finnmark har en nedgang.

Foran fjoråret

Fra januar til april i år var det en økning i hotellovernattinger på fire prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Camping og hyttegrender hadde en overnattingsvekst på 2,5 prosent. For alle overnattingsbedrifter er veksten hittil i år på fire prosent. Norske overnattinger gikk opp med tre prosent, mens utenlandske økte med seks prosent.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: