En halv million flere på høstferie

Publisert

Sykkeltur på fjellet

Syklister på Trysilfjellet om høsten. Foto: Martin I. Dalen/Destinasjon Trysil.

Høstferie er blitt mer populært. En halv million flere nordmenn planlegger å reise bort denne høsten sammenlignet med i fjor.

67 prosent av oss har planer om å dra på en ferie- eller fritidsreise i høst. Det viser en befolkningsrepresentativ undersøkelse som er gjennomført blant 1100 nordmenn over 18 år på oppdrag for NHO Reiseliv. I fjor svarte 56 prosent at de hadde høstferieplaner. Omregnet til personer betyr det at om lag 500.000 flere nordmenn planlegger å feriere i høst sammenlignet med fjoråret.

Barnefamilier planlegger fremdeles for det meste å reise i skoleferien. De fleste - 31 prosent - drar på én reise utenom skoleferien.

– God Norgesvekst

Hvor reiser så nordmenn i høst? Av alle høstferierende planlegger 42 prosent å feriere i Norge. 59 prosent skal til et annet europeisk land enn Norge og Sverige, og 9 prosent skal til land utenfor Europa.

– Vi ser at den norske påsken og sommeren i Norge blir stadig mer attraktiv blant nordmenn, og at mange utsetter utenlandstur eller storbyweekend til høsten. Samtidig er det 230.000 flere nordmenn som velger Norge høsten 2019 sammenlignet med 2018, og det er en god vekst for høst-reiselivet i Norge, mener NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Reisetips: Pakkeopplevelser i høst

Her er eksempler på medlemsbedrifter som tilbyr pakkeopplevelser i høst.

Trondheim: Britannia Hotel

Bergen: Showpakker/Scandic Hotels

Oslo/Bergen: Nordic Choice Hotels

Dalen i Telemark: Dalen Hotel

Ås i Akershus: Thon Hotels/Tusenfryd

Venabu i Oppland: Venabu Fjellhotell og Hytter

Potensial for mer høstaktivitet

Østlandet og Vest-Norge er de mest populære områdene blant nordmenn på høstreise i eget land. Turer i nærmiljø, fotturer i fjellet og restaurantbesøk utmerker seg som de mest populære aktivitetene.

– Trolig har norske storbyer og destinasjoner et potensial til å skape enda mer høstferieaktivitet rettet mot nordmenn. Både teater, kultur, spisesteder og nye opplevelser kan utvikles ytterligere som gode høstferiepakker for nordmenn. Du trenger ikke dra utenlands for å oppleve dette, sier NHO Reiseliv-sjefen.

Nord-Norge topper ønskelisten - igjen

Nord-Norge troner øverst som drømmeregionen å besøke her hjemme, akkurat som i fjor sommer og fjor høst. 12 prosent svarer at Nordland er fylket de ville reist til denne høsten om de fikk velge kun ett fylke å feriere i. Pallen deles med Troms og Finnmark. I alt svarer hver fjerde spurte at de kunne tenke seg å feriere i Nord-Norge i høst.

– Nord-Norge ligger øverst på ønskelisten, selv om de fleste drar til Øst- eller Vestlandet. Det betyr at nordnorske destinasjoner derfor har et godt potensial for å lokke nordmenn på høsttur, sier Krohn Devold.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: