Dette er påskestatus fra tre av de største fjelldestinasjonene

Publisert

#005

Fine snøforhold i Trysil i påsken. Foto: Privat.

Sen påske og usikre snøforhold til tross, det meldes om gode bookingtall i påskeferien.

Påsken er rett rundt hjørnet, og 55 prosent av befolkningen planlegger å reise på påskeferie. Det viser NHO Reiselivs årlige påskegallup, som er gjennomført blant 1000 nordmenn over 18 år.

– For de aller fleste nordmenn er det fortsatt påske i hjemlandet som er den suverene vinner, selv med sen påske, sier NHO Reiselivs-direktør Kristin Krohn Devold.

NHO Reiseliv har i denne forbindelse spurt noen av de største fjelldestinasjonene hvordan det ligger an med belegg, påsketurister og snøforhold.

Påskeferien står fjellstøtt på Beitostølen

Ifølge påskegallupen er Oppland det fylket flest nordmenn ville feriert i om de fikk velge ett fylke å tilbringe påsken i. Hele 13 prosent av respondentene oppgir Oppland som sitt drømmefylke å besøke i påsken.

På Beitostølen meldes det om et belegg på rundt 80 prosent. Det er et belegg som er tydelig over fjoråret. 

– Bookingen akkurat nå er god, og det tikker inn bestiller hele tida. Vi har 2600 senger i vårt system med både hoteller, leiligheter og hytter. Fritidsturismen i fjellet er større og mer pulserende enn noen gang. Etterspørselen i hyttemarkedet bekrefter dette med ettertrykk. Nordmenn kommer aldri til å svikte påskefjellet. Det står fjellstøtt, sier PR-strateg Bjørn B. Jacobsen i DestinasjonsKirurgene, som har PR-ansvaret for Beitostølen Resort. 

Det norske markedet er sterkt i Hemsedal 

Hemsedal melder om god booking og fine snøforhold i påsken.

– Hos oss er det 70 prosent nordmenn, 15 prosent svensker og resten øvrige nasjonaliteter. I tillegg kommer de private hyttene med hovedvekt på nordmenn, sier daglig leder Richard Taraldsen i Destination Hemsedal. 

Hytte-påske, enten på privat eller leid hytte, er fortsatt en klassiker. 6 av 10 norgesferierende nordmenn planlegger hytteferie i påsken, viser påskegallupen.

– Det norske markedet har alltid vært sterkt i påsken, og de ønsker skikjøring, pent vær, afterski og opplevelser, sier Taraldsen. 

Sikre snøforhold i Trysil

I Trysil er det fortsatt en del ledig kapasitet. Den sene påsken i år kan føre til usikkerhet rundt snøforholdene på fjellet i påsken.

– Det ser veldig bra ut for Trysils del. Vi hadde et massivt snøfall her i forrige uke, som sikrer snøforhold til påsken, sier Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil.  

Med sen påske er gjestene i Trysil først og fremst familier fra Norge og Sverige.

– Men vi har også påskegjester fra Danmark, England og Tyskland, sier Viken. 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: