Gode bookingtall og spektakulær snøkunst i vinterferien

Publisert

Snøskulptur på Beitostølen

Fem snøskulpturer står klare til fredagens vinterferiestart på Beitostølen. I løpet av den kommende uken kan besøkende se snøkunstnerne ferdigstille den sjette og største skulpturen. Foto: DestinasjonsKirurgene.

Flere av vinterdestinasjonene melder om gode bookingtall i vinterferieukene. På Beitostølen byr reiselivet på et helt spesielt skue i vinterferien.

– Vinterferien er særdeles viktig for skidestinasjonene. Nordmenn er en stabil kundegruppe, og i tillegg er det mange utenlandske tilreisende. Det er ingen tvil om at vinter-reiselivet har størst vekstpotensial i Norge, sier NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold.

Vinterferien 2019

  • I uke 8 (fra 18. til 22. februar) er det vinterferie i Oslo, Akershus, Aust-Agder, Finnmark, Hedmark, Sogn og Fjordane, Trøndelag, Telemark, Vest-Agder, Vestfold og Østfold.

  • I uke 9 (25. februar til 1. mars) er det vinterferie i Buskerud, Hordaland (utenom Voss og Odda), Møre og Romsdal, Oppland og Rogaland.

  • I uke 10 (4. til 8. mars) er det vinterferie i Nordland, Troms og hordalandskommunene Odda og Voss.

Kilde: Timeanddate.no

I år er vinterferien i ukene 8, 9 og 10. NHO Reiseliv har spurt medlemsbedrifter i fjellet hvordan trafikken ligger an til å bli.

Radisson Blu Beitostølen og Bergo Hotell (Oppland)

– Pr. i dag nærmer vi oss 70 prosent belegg i forkant av vinterferien på de 2.600 sengene i Beitostølen Resort-systemet, og det selges hele tiden, både på våre to hoteller Radisson Blu Beitostølen og Bergo Hotell. Leiligheter og hyttes selges også bra, opplyser PR-strateg Bjørn B. Jacobsen i DestinasjonsKirurgene, som har PR-ansvar for Beitostølen Resort.

Han sier vinterens definitive «must see» er seks gedigne snøskulpturer som nå skapes og bygges i begge alpinanleggene på Beitostølen, både i bakkene i sentrum og i alpinanlegget i Raudalen, 10 minutters biltur unna.

 – Fem av skulpturene vil stå klare til vinterferie-start fredag 15. februar, mens den siste og største vil kinesiske Team Harbin jobbe med hele vinterferien. Det er for at alle gjestene som kommer til Beitostølen i vinterferien, skal få anledning til å se disse verdensartistene i arbeid. Og, det er den aller største skulpturen, eller installasjonen rettere sagt, de skal jobbe med i vinterferien. Den er åtte meter høy og over tretti meter bred, og har et motiv som garantert vil ta pusten fra folk. Dette har ingen noensinne sett på en norsk destinasjon tidligere, sier Jacobsen, som også er produsent for snøskulptur-satsingen.

Fakta om vinterreiser

  • Annenhver nordmann har planer om å reise vekk mellom januar og påske i år. 1 av 10 skal reise i en av vinterferieukene. Det viser en undersøkelse som Kantar TNS har gjennomført blant 1060 nordmenn på oppdrag for NHO Reiseliv.

  • Norge er det mest populære reisemålet i perioden før påske. 50 prosent reiser i Norge, 7 prosent til Sverige, 47 prosent til et annet land i Europa, mens 12 prosent skal reise til et land utenfor Europa.

 Kilde: Kantar TNS for NHO Reiseliv

SkiStar Trysil (Hedmark)

– Hos oss regner vi vinterferie i ukene 7, 8 og 9, og bookingene ser veldig bra ut. Vi har alle uker både norske, svenske, danske, tyske, nederlandske og engelske gjester. Som sagt er det veldig bra booket, men noen siste restplasser finnes som regel om man leter på Skistar.com. Forholdene er veldig bra, og vi gleder oss til vinterferieukene, sier salgs- og markedssjef Turid Backe-Viken i SkiStar Trysil.

Destination Hemsedal (Buskerud)

– De travleste periodene i Hemsedal bookes opp veldig tidlig. Spesielt i uke 7 og 8 er det mer eller mindre fullt, men det går nok å finne enheter her fortsatt. I uke 9 har vi noe ledig. Den letteste måten å sjekke kapasitet på er på Skistar.com eller Hemsedal.com, sier daglig leder Richard Taraldsen i Destination Hemsedal.

Rauland skisenter (Telemark)

– Vinterferien ser veldig bra ut, og vi har tro på rekordbesøk. Vi ligger an til cirka 10 prosent økning i beleggsprosenten i vinterferien, forteller Kristin Larsen, daglig leder i Rauland Skisenter & Vierli Eigedom.

Gaustablikk (Telemark)

– På Gausta ser vi en sterk økning i bookinger fra sist vinter, og så langt ligger veksten på 17 prosent. Det er i hovedsak det svenske markedet som øker, men også flere nordmenn legger skiferien til Gausta i år. Vi ser en trend i ønsket om gode naturopplevelser, aktiv fritid og samvær med familien. Gjestene i 2019 har søkelys på kvalitet og booker relativt tett på ankomst, forteller administrerende direktør Ane Johnsen i Gaustablikk.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: