Ny rekord i campingovernattinger i juli

Publisert

−Nordmenn er drømmegjester. Mens utlenlandske gjester ofte har med veldig mye av proviant selv, er nordmenn flinke til å legge igjen penger i tillegg til overnattingen. Det skaper ringvirkninger for lokalt næringsliv, sier daglig leder ved Kinsarvik camping. Foto: Kinsarvik camping.

I juli måned ble det satt ny rekord i antall overnattinger per måned, og i antall campingovernattinger. Nordmenn bidro sterkt til de tre millionene overnattinger, og Kinsarvik camping er strålende fornøyd med de norske gjestene.

Ifølge SSBs overnattingsstatistikk, ble det gjennomført 6,6 millioner overnattinger i juli, det høyeste tallet SSB har registrert i løpet av en enkeltmåned.  For første gang ble det også gjennomført 3 millioner overnattinger på campingplasser i én og samme måned.

Kinsarvik camping har 25 hytter og plass til 64 bobiler eller vogner, med gode fasiliteter og et bredt underholdningstilbud. Daglig leder Evald Sandvik Hatten beskriver en drømmesommer for campingplassen, som fortsatt er full av gjester i september. Foto: Kinsarvik camping.

Kinsarvik camping ligger idyllisk til ved fjorden i nærheten av Kinsarvik sentrum, midt i mellom Bergen og Haugesund. Campingplassen har 24 hytter og 92 oppmerkede plasser med strøm til bobiler eller vogner, med gode fasiliteter og et bredt underholdningstilbud. Daglig leder Evald Sandvik Hatten forteller at campingen har opplevd en stor økning i gjester i sommer, og sier at ni av ti av årets gjester har vært nordmenn. Han er strålende fornøyd med de norske gjestene.

− Nordmenn er drømmegjester. Mens utlenlandske gjester ofte har med veldig mye av proviant selv, er nordmenn flinke til å legge igjen penger i tillegg til overnattingen. Vi har aldri solgt så mye mat og drikke til gjestene, og i tillegg melder bønder og butikker i området om et veldig godt år som følge av turismen, sier Sandvik Hatten.

Ifølge SSB var hele 2,8 millioner av totalt tre millioner campingovernattinger gjennomført av av nordmenn, en økning på 5,2 prosent fra juli i fjor.

Unge, naturglade gjester

Kinsarvik camping ligger i nærheten av flere serverdigheter, deriblant Mikkelparken, Dronningstien og Trolltunga. Sandvik opplever spesielt stor pågang fra barnefamilier som vil besøke Mikkelparken og unge som skal gå i fjellet. Han sier at unge nordmenn virkelig har fått øynene opp for norsk natur. 

− Jeg har snakket med mange av de norske gjestene i sommer, og veldig mange sier at de nå har lagt merke til det flotte landet vi har. Spesielt mange aktive unge har virkelig fått øynene opp for at det fint å reise i Norge, med den praktfulle naturen og fjellene vi har her, sier campinglederen. 

I tillegg til en plassering i ummidelbar nærhet til naturen. tilbyr Kinsarvik camping båtutleie, helikopter-sightseeing og lekeplass for de minste.

Kinsarvik camping ligger i nærheten av en av Norges mest populære turstier, nemlig Dronningstien. Daglig leder Evald Sandvik sier at unge, aktive nordmenn virkelig har fått øynene opp for norsk natur det siste halvannet året. Foto: Kinsarvik camping.

Bransjesjef for camping i NHO Reiseliv, Jarle Buseth, melder at campingnæringen i Norge har hatt en strålende sommer med mange fornøyde gjester. 

− Våre medlemsbedrifter melder om en god sommer med noe bedre besøk av utenlandske gjester i år enn i fjor, men at det er nordmenn som utgjør den klart største gruppen av besøkende. Nordmenn er flinke til å ta i bruk campingplassene og aktivitetene som tilbys der, og vi har stor tro på at camping bare vil fortsette å bli enda mer populært blant nordmenn i tiden som kommer, sier Buseth. 

Variabelt hotellbelegg

Utav 6,6 millioner overnattinger i juli, ble tre millioner gjennomført på hotell. Det er rundt det samme som juli 2020, men en nedgang på rundt 332 000 overnatting sammenlignet med juli 2019. Det er store regionale forskjeller i antall overnattinger, sammenlignet med samme måned i fjor. Oslo og Innlandet opplevde vekst i antall overnattinger, mens Vestlandet, Agder og Møre og Romsdal hadde mest nedgang i antall overnattinger, sammenlignet med juli 2020. 

Sammenlignet med juli 2019 var nedgangen i Oslo på 37 prosent. I Innlandet og Trøndelag opplevde man størst økning i antall overnattinger på hotell, fra juli 2019. 

En person i røde klær som suser nedover en preparert skibakke, med snøsprøyt rundt seg. Foto.

Forventer bra trøkk i vinterferien, men dyrtiden påvirker næringen

Situasjonsanalyse for norsk reiseliv

Resultater fra NHO Reiselivs medlemsundersøkelse februar 2024

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: